Ніякої передоплати!

Картоплесаджалка для мінітракторів: як вибрати кращу?

Картоплесаджалка для мінітракторів: як вибрати кращу?

Сільськогосподарська праця - справа шанобливе і необхідне, проте зовсім не обов'язково робити все в точності як за старих часів, вручну. Щоб засадити поле або город картоплею, обладнайте на ваш мінітрактор картофелесажатель і робочий день перетвориться в робочий час, а сам процес посадки перестане бути стомлюючим і рутинним.

Різновиди картофелесажатель

Однорядні садильники висівають бульби в один ряд за прохід, невимогливі при експлуатації. Застосовуються на мототракторах з двигуном від 18 «конячок» і виправдані на малих і середніх площах. Багаторядні більш продуктивні і корисні для роботи на величезних територіях. Підходять для тракторів від 25 л.с.

Сажалки ложечкового типу подачі картоплі мають низьку швидкість роботи, проте точно висівають бульби в рядки. Плоскопасової ж з високою швидкістю викидають коренеплоди в підготовлені борозни.

Вигода від придбання

Купівля садильники на мототрактор допоможе:

  • Скоротити витрати часу і сил, не застосовувати інструментарій;
  • Закладати бульби на рівній глибині і чітким інтервалом;
  • Зробити відповідні для подальшого догляду за картоплею грядки;
  • Застосовувати агрегат для посадки інших культур (часник і т.д.).

Саджалку і відповідний мінітрактор

До мототрактору невеликої потужності (близько 10 к.с.) підійдуть апарати малої ваги. Це компактні варіанти, прості у використанні, легкі для транспортування (середня вага 70 кг.) Та згодяться для маленьких посадочних ділянок. Щоб застосовувати їх, підійде навіть мотоблок середньої потужності.

Для мототракторов від 10 л.с. виправдано взяти варіант важче, які оснащені зручними опціями: розкидання добрив, розпушування і т.д. Масивні садильники спроектовані експлуатації на величезних ділянках. А трактора від 25 к.с. можна апгрейдити конструкціями вагою в 200 кг і ряд корисних функцій.

Автоматика або напівавтоматика

Плюс перше: Фермеру необхідно лише під'єднатися до валу відбору потужності мототрактора і вчасно досипати картоплю в посадковий бункер. Відповідний варіант, коли треба буде працювати на самоті, без помічників.

Плюс друге: такий тип пристроїв дозволяє прискорено регулювати будь-які аспекти щодо регулювання посадки. Саджалку обладнана сидінням для оператора. Недоліком можна вважати необхідність роботи тільки в парі водій - оператор.

Характеристики грунту

До покупки садильники на мототрактор ретельно досліджуйте свою територію. При наявності в'язкого грунту або болотистих районів, а також у разі регулярних дощів на даній місцевості беріть моделі невеликої ваги - це виключить провал в землю і заощадить час на витягування з застрягла технікою.

Якщо грунт тверда і не розмокла, то чим важче модель, тим легше вона буде працювати з цією поверхнею.

При пухкому грунті рекомендуємо саджалку з гумовими колесами з протектором і великим кліренсом. Моделі ж в яких колеса залізні вузькі і ковані - підійдуть для міцної грунту, але застрягнуть в пухкої.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs