Ніякої передоплати!

Майбутнє сільського господарства за сучасними технологіями

Майбутнє сільського господарства за сучасними технологіями

Сучасне сільське господарство - це вже давно історія не про розкидання гною лопатою і важкому ручній праці. Сьогодні замість людини трудиться спеціалізована техніка. І робить це, варто зазначити, досить успішно.

Де вигідно купити агротехніку в Україні ми вже розповідали, тому нижче пропонуємо поговорити про технології, які вже активно використовуються; і які агрономи тільки планують впроваджувати найближчим часом. Можливо, ви зможете теж відкрити для себе світ іншого сільськогосподарського справи?

Система точного землеробства

Це така система, де за всі операції на поле відповідають датчики. Візьмемо для прикладу розкидач добрив.

Уявіть собі поле. Погодьтеся, воно досить неоднорідне: в одному місці може бути горбок, в іншому - стежка або протоптана місцевість, в третьому - зовсім лежати дерев'яна балка. Відповідно, грунт теж може бути досить різним. А як ми знаємо, в різних умовах удобрювати грунт теж варто по-різному. І тут на допомогу приходить спеціальний датчик - сканер «зеленого».

Чому датчик шукає зелену траву? Все просто: на родючому ґрунті рослини завжди ростуть краще.

Як діє система?

Є приблизний алгоритм, за яким в результаті виходить удобрювати ділянку розумно й економно. Наприклад.

  • За статтю їде машина зі спеціальним сканером «зеленого». Саме за відтінками зелені система робить висновки про необхідність робіт на тому чи інном ділянці поля.
  • Через супутник інформація прив'язується до загальної польової карті.
  • Полученная информация передается рабочей машине и в результате удобрения вносятся в специально расчитанных пропорциях на определенные участки.

Що ще цікавого?

Система точного землеробства - вишенька на торті. На ділі ж сучасні технології задіюються набагато ширше і набагато частіше. Наприклад, можна точно визначити рівень родючості ділянки на поле з точністю до сантіментра. Для цього під час збору врожаю на мінітрактор українського виробництва встановлюється спеціальний датчик частоти і рівня ударів зерна, яке осипається з колосків. У наступному посівному сезоні отримана інформація буде передана на сівалки і вони досить-таки розумно розподілять все посівні. Результат - максимальне використання корисної площі поля і висока врожайність.

Також в даний момент дуже активно задіяна система стеження. Кожен агроном в курсі, як і в якому стані трактора рухаються по полю. Причому їм видно не тільки точна траєкторія роботи машини, але також рівень палива в баку, час роботи і простою, швидкість пересування та інші активні параметри. Завдяки такому стеженню вдається контролювати рівень глибини оранки, наприклад (якщо тракторист натиснув швидкість - глибина різко знизилася, чого допускати зовсім не бажано).

До слова, про трактористів. Сучасні можуть спокійно відпочивати за кермом завдяки автоматичній системі навігації. Наприклад, працівник без проблем може задати маршрут пересування і машина буде обробляти поле сама. Єдине, що потрібно робити фахівця - вчасно розгортатися на кінцевій лінії. Дуже важливий момент, що дозволяє скоротити людські трудовитрати і тим самим підвищити продуктивність і швидкість робіт в цілому.

Безпілотники

Безпілотні літаки вже у всю зрошують і обприскують поля, контролюють процес оранки і збирання врожаю. А ось незабаром з'являться ще й безпілотники-трактора. Звичайно, це буде справжній прорив сільськогосподарської сфери, однак як це відіб'ється на робочих місцях поки невідомо. В даний момент нам залишається тільки стежити за успіхами розробників і сподіватися, що в недалекому майбутньому гряде справжня позитивна революція в галузі сільського господарства.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs