Ніякої передоплати!

Способи боротьби з бур'янами

Способи боротьби з бур'янами

Злісну боротьбу з бур'янами веде кожен садівник. Хтось позбувається непотрібних рослин традиційним способом, а інші люди проводять вишукані експерименти над свої ділянкою землі. Як же можна боротися з бур'янами?

Найпопулярніший і дієвий спосіб - це перекопування всього поля і видалення бур'янів практично вручну. Найкраще орудувати лопатою або вилами, при цьому викорчовувати рослини потрібно разом з кореневищами. Можна загнати на поле культиватор або мотоблок. Саме важка техніка справляється з тими кореневищами, які ростуть глибоко-глибоко під землею.

Намучившись вести боротьбу з бур'янами ручним способом, городники починають застосовубвати "важку артилерію", тобто різні отрути. Але це досить небезпечний спосіб, так як не на всі бур'яни діють гербіциди, та й з'являється величезний ризик знищити сільськогосподарську культуру.

Зупинити процес життєдіяльності бур'янів можна і за допомогою біологічного методу. Іншими словами, повністю позбавити їх світла. Для цього поле щільно закривається темним матеріалом, на поверхню якого акуратно "виводиться" культурна рослина. Таким способом йде боротьба з бур'янами, наприклад, на грядці з суницею. Матеріал можна замінити на органічну мульчу. У цьому випадку рослини закривають товстим шаром тирси або трави.

Одним з дивних способів боротьби з бур'янами можна назвати алкогольний. Перед початком сільськогосподарського сезону родючий грунт обробляється розчином етилового спирту. Його можна виготовити з невеликої кількості горілки (третина пляшки) і відра води. Спирт добре стимулює ріст насіння, бур'яни дружно проростають. А тепер настав саме час їх все прополоти ручним або механізованим способом.

Існує ще вогненний спосіб. Його застосовують на тих грядках, де ростуть культури, яким потрібно більш тривалий час для схожості. Бур'яни вже "вилупилися" з землі, а культурні рослини поки не зійшли. У цей час можна пройтися уздовж грядки з паяльною лампою і буквально випалити все непотрібні рослини. Після чого ці місця потрібно облити водою. І взагалі, менше зациклюйтеся на бур'янах, що не кидайтеся до кожного куща. Адже добре відомо, що ідеально позбутися від них просто неможливо. Успіхів!

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs