Ніякої передоплати!

Чому не тягне квадроцикл? Реальні причини

Чому не тягне квадроцикл? Реальні причини

Квадроцикл - універсальний всюдихідний транспортний засіб, який особливо популярний в Україні та інших країнах з великим роздолом бездоріжжя. Сьогодні представлений широкий асортимент моделей квадроциклів на будь-який смак та гаманець.

Інтернет-магазин Мотокосмос спеціалізується на продажі всюдихідної техніки в Україні. У нас можна замовити квадроцикл із Європи, Японії, Китаю, Америки. Після купівлі транспорту багато хто стикається з різними технічними проблемами і не знає відповідей.

У цій статті ми розповімо про найчастішу поломку, коли квадроцикл не тягне і основних причин того, що відбувається.

Як працює квадроцикл, коли жодних проблем та поломок немає?

З новими пристроями найчастіше таких питань немає, крім наявності шлюбу в невикористаному ще раніше товарі. Якщо ж ви купили квадроцикл у вживаному стані, то можете і не знати, як в ідеалі повинен працювати транспорт.

Не забувайте також, що моделі з двигуном потужністю до 120 кубічних сантиметрів не можуть дати багато тягового зусилля. Якщо ви власник квадрика з двигуном від 150 кубів і вище, то не набирати обертів у русі, будучи справним не може.

Тут вже радимо перевірити низку можливих причин, через які виникає ця проблема.

Чому квадроцикл не набирає обертів?

Ця проблема може мати кілька причин, які варто обов'язково перевірити. До списку найпоширеніших причин несправностей входить:

  1. Несправна паливна система. Квадроцикли з карбюраторною паливною системою часто стикаються із цією ситуацією. Що може бути пов'язане з неправильним налаштуванням карбюратора. Через це власник авто може зіткнутися з низкою проблем: коли квадроцикл не тягне обертів, перегрівається двигун, техніка не заводиться, падає потужність або істотно підвищується витрата палива. Для того щоб досягти найкращих результатів роботи двигуна, варто перевірити чи налаштований карбюратор. Перевірка включає такі дії: включення квадроциклу на холостому ході, перевірка рівня бензину та якісність бензину. Від якості палива також може залежати, чи справно працюватиме техніка. На низькоякісному бензині будь-який квадроцикл погано заводиться і видаватиме менше динаміки.
  2. Розрив ременя варіатора. Ще одна поширена причина падіння оборотів квадрика у русі. Пошкоджені ремінь чи варіаторний ролик нескладно. При сильному зношуванні його слід замінити новим. Для цього зніміть кришку варіатора, відсуньте шків, відкрутіть одну з гайок, зніміть ремінь та замініть на новий. Рекомендуємо звертати увагу на комплектуючі європейського виробництва. Вони більш довгострокові та якісні. Не забувайте оглянути відповідність ременя за розміром ролика варіатора.
  3. Низька якість олії або її недолік у двигуні. Для роботи чотиритактних двигунів потрібне якісне мастило. За відсутності такий двигун може здавати позиції на оборотах. При споживанні низькоякісної олії можливий перегрів силової установки і наступні поломки.
  4. Проблеми із компресією. Слабка потужність двигуна можлива також через поломки компресії. Зниження її виникає через пошкодження кільця циліндра, неправильної розточування, неправильно встановлені комплектуючі. Перевірити норму компресії можна за допомогою обладнання. В ідеалі показник гарного агрегату дорівнюватиме 10-12 бар. При зниженні цього числа рекомендуємо ретельно оглянути систему.
Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs