Ніякої передоплати!

Квадроцикл для села: як вибрати і яку модель купити?

Квадроцикл для села: як вибрати і яку модель купити?

Життя на дачі чи сільській місцевості це не тільки природа та свіже повітря, але й безліч різних завдань, які потрібно буде виконати самостійно. Ті, хто володіє приватним будинком, чудово розуміють це. Адже влітку потрібно регулярно косити траву на присадибній ділянці та за двором, восени збирати врожай з городу та готувати дрова до опалювального сезону, а взимку на нас чекають кучугури снігу, які необхідно розчищати при необхідності.

У цій статті ми розповімо про те, як вибрати надійний квадроцикл для дачі, оскільки цей транспорт дуже допоможе у сільській місцевості.

Навіщо потрібен квадроцикл?

Квадроцикл є найкомфортнішим мотовсюдиходом з усіх моделей, які представлені на ринку мототехніки. Серед його переваг відзначають маневреність, стійкість при їзді бездоріжжям, зручну мотоциклетну посадку, наявність багажного відділення, збільшену вантажопідйомність, можливість підключення навісного обладнання для виконання сільськогосподарських робіт.

Залежно від виду моделі, мотовсюдиходи застосовуються для різних цілей:

  • Утилітарні - ці квадроцикли найчастіше вибирають мисливці та рибалки, власники заміських будинків та дач, оскільки вони найбільш універсальні та вантажопідйомні, вибір утилітарних моделей найширший та найрізноманітніший;
  • Спортивні - є квадрики у спортивному стилі, а є професійні спортивні моделі, тому їх варто розрізняти, у першому випадку звичайний підлітковий або малопотужний утилітарний мотовсюдихід, а у другому спеціалізована техніка з низьким кліренсом та високооборотним двигуном;
  • Баггі - вид квадроциклів в автомобільній посадці та керуванні, а також навісом, його часто використовують для берегової охорони, поїздок на полювання не в найскладніші природні умови;
  • Дитячі та підліткові - це, як правило, моделі з маленькою потужністю та невеликою вантажопідйомністю, вони призначені для активного відпочинку та розваг;
  • Сільськогосподарські або вантажні квадроцикли - мотовсюдиходи також часто використовуються в селі, так як в комплектацію їх входить причіп з відкидними бортами, завдяки чому можна перевозити і легко вивантажувати різні види вантажів.

Який квадроцикл купити на дачу?

Квадроцикл для дачі рекомендуємо вибирати за такими критеріями:

  1. Об'єм двигуна. Чим більшим буде обсяг мотора, тим краще. Так як від потужності залежатиме, чи зможе агрегат потягнути крім водія, ще й вантаж, а також навісне обладнання. Також добрий показник потужності забезпечує високу прохідність транспорту.
  2. Швидкість пересування. На цей показник особливої уваги не варто звертати, оскільки зазвичай на дачах квадроцикл використовується для важких сільськогосподарських завдань, а чи не змагань. Орієнтовна швидкість 60-90 км на годину.
  3. Вантажопідйомність. Один із найважливіших критеріїв вибору після потужності. Кожна модель відрізняється своїми показниками вантажопідйомності. Мінімально це має бути 150 кг.
  4. Високий кліренс. Дорожній просвіт - показник прохідності. У дачній моделі вона має бути максимальною, тому що тут часто можна зустрічатися дороги з урвищами, ями, бруд та інше.
  5. Колеса. При виборі коліс звертайте увагу на наявність широких шин, чітких ґрунтозачепів. Вони сприяють подоланню купин, ям та складних умов дороги.
  6. Надійна посилена підвіска. Така, як правило, у дорогих моделей зустрічається. Але може бути встановлена і на квадрик середнього цінового сегмента.
  7. Багажне відділення, розширена комплектація. У комплектацію повинні входити фаркоп, лебідка, об'ємне багажне відділення. Це дозволить використовувати транспорт у селі максимум.

Для того, щоб підібрати найбільш підходящий транспорт для сільського господарства, насамперед визначте цілі використання. Від цього залежить, який об'єм двигуна буде оптимальним, з якою комплектацією повинен бути агрегат.

Наприклад, для сімейної експлуатації квадрика та нескладних робіт, таких як перевезення дров, поїздки в магазин, розваги в лісі, може підійти всюдихід з об'ємом двигуна від 200 до 600 кубічних сантиметрів.

Якщо ж потрібен потужніший і високопрохідний агрегат для риболовлі та полювання в болотистій місцевості, то тут об'єм має бути вищим за 600 кубічних сантиметрів. Плюс обов'язковою умовою є наявність лебідки для самостійного відбуксирування у разі чого.

Інтернет-магазин мототехніки в Україні.

Придбати новий квадроцикл для сільського господарства можна у нашому інтернет-магазині. Тут представлені моделі японських, американських, китайських виробників. Безкоштовна доставка та вигідні ціни - бонус від нас для вас. Вся техніка продається із гарантією від офіційного виробника.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs