Ніякої передоплати!

Підготовка мінітрактора до сезону

Підготовка мінітрактора до сезону

Мінітрактор - досить серйозна техніка, яка вимагає до відповідного ставлення. Від того, наскільки правильно ви виконаєте всі важливі підготовчі роботи, залежить продуктивність сезону і, відповідно, її стан.

З чого почати?

Починати потрібно з кінця. А якщо точніше - з кінця осені, коли всі орні роботи добігають кінця і мінітрактор готують до зимівлі. І тут вкрай важливо зробити це правильно, так як за зиму з технікою може трапитися що завгодно. Загалом, щоб по весні не шукав місце, де купити вигідно агротехніку в Україні, намагайтеся дотримуватися загальних правил і рекомендацій.

  • До зимівлі трактор потрібно готувати ретельно - добре очистити від бруду, помити, прочистити баки з фільтрами і продути їх, злити воду з системи охолодження. Якщо будете використовувати мінітрактор для чищення снігу взимку, залийте все рідини відповідно до холодним сезоном. Літні точно не підійдуть.
  • Якщо мінітрактор остаівался взимку, по весні важливо продіагностувати машину шляхом пробного заїзду. Звертайте увагу на правильність роботи двигуна, огляньте всі ключові вузли і з'єднання, перевірте, чи немає протікання в баках і т.д. Відзначимо, що всі рідини змінюються на нові, включаючи масло і мастила.
  • Також проводиться заміна расходников і виконується поточний ремонт. Якщо ви брали трактор українського виробництва недавно і він знаходиться на гарантії, краще зв'язатися з центром ТО і викликати майстра, який проведе всі необходмимі меропртіятія.
  • Не забудьте перевірити шини. Зокрема, рівень їх розвалу / сходження і тиск.
  • Зверніть увагу на електроз'єднань і в цілому - електричні прилади. Все повинно бути надійно з'єднане і ізольовано, а датчики - працювати без проблем.

Не забувайте про те, що раз на місяць проводиться технічне обслуговування, в ході якого перевіряються гальмівна і паливна системи, гідравліка та інші ключові вузли. За необхідності надається своєчасний ремонт.

Рідини по сезону

На жаль, багато фермерів забувають про використання сезонних рідин, а це - вкрай важливий момент в правильному функціонуванні трактора. Нехтування цим правилом може привести до сумних наслідків.

  • Температура повітря, близька до 0 ° С і нижче - час, коли варто замінити літні рідини на зимові.
  • Якщо температура вище + 25 ° С, завжди використовуйте більш легкі масла.
  • У будь-який сезон можна використовувати мастила літол-24 і солідол. Підійдуть для всіх ключових механізмів минитрактора - рульового, гальмівного, стартера, водяного насоса, пошіпніков генератора і т.д.).

Що ще?

Досвідчені фахівці рекомендують хоча б раз на кілька тижнів обов'язково оглядати корпус мінітрактора на наявність сколів або подряпин. Якщо такі є, потрібно вчасно обробити спеціальними захисними засобами, інакше в результаті це може привести до утворення іржі.

Ми також настійно не рекомендуємо приєднувати до мінітракторів навісне та інші обладнання, яке вимагає великих потужних витрат, ніж може дозволити собі двигун вашої моделі.

Нарешті, під час виконання сезонних робіт всередині бака трактора завжди повинен бути достатній запас палива, як мінімум на 2 доби вперед. Відзначимо, що саме паливо потрібно відстояти як мінімум 2 доби, щоб очистити його. Заливайте всередину виключно відфільтроване паливо - це продовжить загальний термін експлуатації мотора і всіх механізмів в цілому.

Холодоагент завжди використовується на основі м'якої води. Оптимально - кип'ячена і отстоенная. Взимку замість антифризу заливають тосол або солідол.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs