Ніякої передоплати!

10 нішевих культур для прибуткового агробізнесу в Україні в 2018 р (частина 2)

10 нішевих культур для прибуткового агробізнесу в Україні в 2018 р (частина 2)

Підтримка малого й середнього сільгоспвиробника на державному рівні показує позитивну динаміку в розширенні асортименту вирощуваних культур. І не простих, а нішевих. Маючи невелику ділянку або теплицю, ви зможете окупити своє починання на 160%.

Вартість нішевого продукту вище звичайного і залежить від таких параметрів, як розвиненість логістики і пунктів зберігання, садовий мінітрактор з обладнанням, креслення на замовлення і розміри теплиці і т. Д.

В останій раз ми розглянули перші 5 найбільш перспективних "елітних" культур для експорту. На черзі - замикає п'ятірку рейтингу.

Груші

На відміну від дешевих яблук, якими український ринок перенасичений, груші, вирощені в промислових садах, сьогодні ще рідкість. Ось вам готове поле для успішного бізнесу:

    • У жовтих грушах містяться біологічно активні речовини, цукру, вітаміни A, E, B1, B2, PP, каротин, пектин, фолієва кислота, йод, калій і т. Д .;
    • При схожих витратах - $ 12 - 15 тис. - закладка грушевого саду при врожайності 40 - 45 т / га окупиться швидше яблуневих насаджень;
    • Якщо підібрати різноманітні сорти, то врожаї можна збирати круглий рік;
    • Взимку ціни на зерняткові плоди підскакують в 2 - 3 рази.

В Україні поки відчувається брак пізніх сортів, яка заміщається імпортом. Розвиток професійних ферм вирішить цю проблему.

Болгарський перець

  • Вирощується, в основному, тепличним способом, а тому цінується на ринку органічних продуктів;
  • Обсяги продажів солодкого перцю, особливо кубічного, в роздрібному, оптовому та переробному секторах з 962 т в 2015 р виросли до 2,5 тис. т в рік, як і закупівельні ціни.

Основними виробниками болгарського перцю є індивідуальні господарства, які мають в арсеналі мінітрактор з навісним обприскувачем, креслення холодильного обладнання та споруди під овочесховища, розміри яких дозволяють вмістити весь урожай.

Китайська капуста

Пекінська капуста - овоч, який потребує особливого догляду і зберігання.

Спостерігається зростання експорту української пекінкі з 0,7 тис. т в сезон 2014/2015 до 1,5 тис. т в 2016 - 2017 рр. Найвищі показники в 2012 - 2013 рр. склали понад 1,8 т.

У період з лютого по березень поточного року пекінська капуста подорожчала до 15 грн за 1 кг, але потім, під впливом польського імпорту, різко подешевшала до 10 - 11 грн / кг.

Цвітна капуста + Брокколі

Цвітна капуста - чемпіон за вмістом білків і аскорбінової кислоти серед хрестоцвітних.

Зелені суцвіття брокколі (спаржева капуста) містять більше вітаміну А, ніж будь-який інший овоч.

    • Завдяки смаковим і дієтичним якостям, кольорова капуста і брокколі затребувані в лікувальному і здорове харчування;
    • Крім свіжого вигляду, їх реалізують в складі заморожених овочевих сумішей;
    • За останні 10 років зросла культура споживання цих овочів, а валові збори збільшилися в 1,7 рази з 0,9 до 2,5 тис. т.

Відносно низька собівартість, можливість отримувати урожаї цілий рік і забезпеченість ринками збуту роблять капустяний бізнес вельми привабливим для фермерів.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs