Ніякої передоплати!

Запчастини на мототрактор: поради при купівлі

Запчастини на мототрактор: поради при купівлі

Незалежно від конкретного бренду і якості продукції виробника, при тривалій експлуатації мінітрактора іноді стає необхідністю заміна будь-якої деталі. Тоді аграрії починають пошук бажаної запчастини, маючи намір купити її якомога швидше і дешевше. Але реалії такі, що на ринку можна дістати як відмінні складові трактора, так і прихований шлюб.

Основні моменти

Вибираючи деталь зверніть увагу на наступні:

  • Зовнішній вигляд комплектуючих або упаковок;
  • Відповідність ГОСТам і заводським специфікаціям;
  • Відсутність слідів протікання різних рідин;
  • Необхідна твердість якісного металу;
  • Наявність фірмової маркування запчастин.

Коротка характеристика

Коли при огляді деталі виявляються ознаки іржі, попередньої фарби або ж вона складається з ремонтних деталей - варто засумніватися в першосортні такого товару. Ці прикмети не 100% означають погану деталь, наприклад, коли присутні на корпусі минитрактора або гусеницях. Проте, в разі різких навантажень висока ймовірність, що дані запчастини можуть зламатися. Якщо ж мова йде про агрегаті або вузлі, що складаються з ремонтних деталей, це може зменшити ресурс їх віддачі.

Іноді модель трактора вже не випускається, а вам необхідні до неї запчастини - звертайтеся до перевірених магазинах і продавцям, яких рекомендують інші фермери. Так ви отримаєте якісно відремонтовану деталь, а не просто пофарбовану. Нові металеві елементи завжди промаслити, без слідів зачистки. Вони йдуть з цілісної заводський тарою (коробка, ящик), в разі пошкодження якої слід перевірити деталь на відсутність пошкоджень.

На що ще звернути увагу?

    • Гарна деталь відповідає геометричним розмірам. При виборі, наприклад, муфти або кріплення візьміть штангенциркуль і перевірте їх розміри. Вони повинні збігатися з заводськими, наявними в інструкціях і паспортах якості і не перевищувати ліміти допусків відхилень.
    • Гарантіями якості і справжності запчастини до мототрактора служать також наявність клейма виробника, пломби і наклейки. Їх відсутність - це підвищений ризик купити погані комплектуючі.
    • Виявлення протікань масла та інших рідин (на двигуні або натяжних колесах) свідчать про шлюб запчастини або заправленого речовини. Якщо при заміні старого тосола елітним новим протікання продовжилася - це шлюб саме деталі.
    • Ще один спосіб дізнатися якість запчастини - перевірити її спецінструменту на твердість. У металевих деталях для мототрактора вона повинна сходитися з технормамі, зазначеними в документації заводу або довідниках. Ні в якому разі не використовуйте деталь з недоліком твердості, інакше поломки трактора не уникнути.

Також не забувайте перевіряти інформацію, що підтверджує виконання технологічних і законодавчих нормативів. Технокарта і креслення, паспорти виробів, техумови, сертифікати якості - завод, що випускає хороші запчастини завжди повинен мати будь-які із зазначених документів.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs