Ніякої передоплати!

Японський старий або китайський новий? Вибираємо мінітрактор для будинку

Японський старий або китайський новий? Вибираємо мінітрактор для будинку

Японська сільгосптехніка цінується у всьому світі за надійність, функціональність і комфорт. Вартість нових моделей занадто висока, тому існує попит на старі трактори.

Китайський виробник "бере" доступною ціною і різноманітністю модельного ряду. Розглянемо переваги і недоліки обох сторін.

Які трактора вибирають українці?

Бренди KUBOTA, MITSUBISHI, YANMAR, ISEKI і ін. Поставляють невеликі 16 - 18-сильні агрегати для сільського господарства і спецтехніку потужністю 24 - 95 л. с.

Власники японця відзначають:

  • Зручність управління і компактні габарити минитрактора;
  • Економічний 3-хціліндровий дизель з екологічним вихлопом. 16 - 18 л. с. японця - це 22 - 24 коні китайця;
  • Повнопривідну гідростатичну КПП з блокуванням заднього моста;
  • 3 - 4 - хскоростной ВВП, гідропідсилювач керма, трьохточкову навішення вантажопідйомністю більше 1000 кг. На моделі Mitsubishi можна навішувати обладнання ззаду, збоку і спереду.
  • Фреза і ін. Навісні агрегати в комплекті.

Ціна на б / у трактор залежить від віку і робочого стану. На olx.ua і auto.ria.com за MITSUBISHI 1998 випуску просять 140 тис. - 170 тис. Грн. Агрегати KUBOTA серії B обійдуться в 100 - 170 тис. За YANMAR F 155, AF 18 2000 р доведеться викласти до 160 тис. Грн. Зразки 2000-х рр. коштуватимуть більше 200 тис. грн.

Найбільш впізнанні китайські компанії- SHIFENG, XINGTAI, JINMA, DONG FENG, Foton и Chery-Zoomlion -експортують трактора в Європу, Україну і Росію з 1990 - х. В основному, це задньопривідні машини з 1 - 3-хціліндровим дизелем на 22 - 24 л. с., механічною або тракторної КПП, ВОМ і трехточечной підвіскою. Станом на 24.04.2018 р, вони обійдуться в 70 тис. - 130 тис. Грн. За повний привід, реверс і гідравліку рульового управління минитрактора доведеться заплатити 150 тис. - 170 тис. Грн.

Головні переваги китайської техніки - сучасний дизайн і доступний сервіс. Запчастини універсальні для всіх лінійок.

Обережно! Підводні камені

Покупка уживаної техніки - це завжди лотерея. Багато господарів японського б / у трактора стикаються з:

  • Відсутністю документації на українській та російській мові.
  • Дорогими запчастинами і сервісом.
  • Штучним "омолодженням".

Справжній вік б / у універсала визначається з гравірування на диску колеса, і, як правило, становить 20 - 30 років проти заявлених 10.

Основний недолік китайської техніки - збірка з "сюрпризом". У мережі регулярно зустрічаються нарікання на підтікають паливні шланги і слабку гідравліку. У китайському тракторі вам доведеться постійно щось допрацьовувати. Ще один мінус - відсутність в заводському комплекті навісного обладнання. Його потрібно купувати окремо.

Порівнюючи вартість нового китайця і уживаного японця тепер, можна сказати, що різниці по ціні між ними практично немає.

Що робити?

Орієнтуйтеся на коло завдань і обсяг робіт у вашому господарстві. Вирішуйте заздалегідь, де знаходиться найближчий сервісний центр і чи є у них запчастини на придивилася вам модель. Вимагайте у продавця всі необхідні документи.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs