Ніякої передоплати!

Вибираємо мотоблок для невеликої ділянки

Вибираємо мотоблок для невеликої ділянки

  

 

Вибираємо мотоблок для невеликої ділянки

Мотоблоки були і залишаються найбільш затребуваною технікою серед приватних українських фермерів. Їх популярність легко з'ясовна: вони одночасно і функціональні, і доступні. Зрозуміло, що великий бізнес вибирає складні і дорогі машини (трактори, сівалки і комбайни), але дачники і власники невеликих ділянок обходяться і менш великими інструментами. Мотоблок - мобільна і компактна техніка, обладнана двигуном для роботи з зовнішнім навісним обладнанням. Фреза, косарка, щітка, снігоприбирач і багато інших інструментів: до сучасних машин можна підключати широкий спектр навішування. У багатьох моделях присутня вал відбору потужності, який приводить в рух активне навісне обладнання. У мотоблоків без Вома перелік вирішуваних завдань набагато скромніше. Ви - початківець фермер, і не знаєте як вибрати мотоблок? Тоді вам точно буде корисна наша стаття.

Види мотоблоків

Перш ніж прийняти рішення про покупку мотоблока, потрібно визначитися з типом техніки. Всі моделі прийнято класифікувати за двома параметрами: конструкционному вазі і типу палива. Отже, давайте розглянемо першу класифікацію.

Легкі

Як правило, легкі мотоблоки комплектуються бензиновим мотором і коштують недорого. Діапазон їх потужності варіюється від 6 до 9 кінських сил. Найкраще малопотужні моделі виявляють себе на ділянках до 20 соток. Машини агрегатуються з статистичної навішуванням і можуть обробляти грунт на середню глибину.

Середні

Середні варіанти могутніше і функціональніша легких. Їх головна перевага - великий список підтримуваного навісного обладнання, включаючи активні інструменти (роторні косарки, картоплесаджалки та сівалки). Середні мотоблоки часто бувають дизельними, але і бензинові варіанти також зустрічаються.

Важкі

Категорія важких мотоблоків складається з самих функціональних і дорогих моделей, які легко справляються з ділянкою площею 1-2 га. Всі машини оснащені потужними дизельним моторами з водяним охолодженням, яке забезпечує стабільну багатогодинну роботу. Відзначимо, що важкі варіанти відмінно підходять для жорсткої цілини. Саме такі мотоблоки часто переробляють в мототрактора. Складно сказати, який мотоблок краще, а який гірше. Вся справа тому, що кожен вид створений для різних завдань. Якщо ви володієте маленьким ділянкою і вам потрібно іноді обробляти грунт для посадки овочів, вам вистачить і легкого варіанту. Для більш серйозної роботи краще купувати середні і важкі моделі з дизельним двигуном. З основними видами розібралися, але яка різниця між бензиновим і дизельним моторами? Мотоблоки, що працюють на бензині коштують дешевше, але не володіють високим ККД. Дизель в свою чергу дорожче, але витрачає менше палива, що при регулярному використанні швидко окупає вартість техніки. Моторесурс цього двигуна більше в 2 рази, тому що розрахований на високе навантаження.

Купуйте мотоблоки в перевіреному місці

Якщо не знаєте, де купити мотоблок, то зверніть увагу на асортимент магазину Мотокосмос. У каталозі представлена ​​техніка від популярних в Україні виробників. Так що вибрати потрібний варіант не складе труднощів. Великим попитом користується техніка від китайських виробників Forte і Garden Scout, а також від українських брендів Кентавр і Zirka. Для невеликих ділянок краще купувати мотоблоки потужністю 8 кінських сил. При покупці мотоблока, не забудьте про навісному обладнанні: в магазині Мотокосмос можна підібрати потрібний варіант, а консультант допоможе вам в цьому.

 

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs