Ніякої передоплати!

Технології майбутнього в сільському господарстві

Технології майбутнього в сільському господарстві

Для скорочення витрат і отримання високих врожаїв, фермери по всьому світу впроваджують в роботу передові технології. Україна - не виняток. Традиційний огляд господарства забирає чимало часу і витрат на техніку і паливо. Фермери фізично не можуть вчасно оглянути всі свої володіння під час об'їзду. Адже сади і поля в цьому випадку доводиться об'їжджати на легковому транспорті, або використовувати мінітрактор. Однак, відео, зняте з безпілотника, може замінити в роботі наземну техніку для огляду території.

На що здатні дрони в сільському господарстві:

  • Огляд великих площ за короткий відрізок часу.
  • Контроль сходів і розвитку рослин на всіх етапах вегетації.
  • Виявлення і класифікація пошкоджень посівів на ранніх етапах.
  • Передача даних для подальшої обробки за допомогою мережі Інтернет.
  • Внесення добрив, обробка рослин від хвороб і шкідників.

Використання безпілотного літаючого апарата дозволяє автоматизувати процес оцінки стану посівів, виявити проблеми та оперативно їх усунути, витративши в десятки разів менше часу. Такий апарат може промоніторити сотні гектарів за один виліт. Зображення, зняті з дрона, дають більш достовірну інформацію про стан рослин, ніж візуальний огляд. Картинку можна наблизити і збільшити, розглянувши цікавить ділянку більш детально. А огляд посівів з висоти пташиного польоту дозволить виявити комплексні проблеми зараження тієї чи іншої ділянки, після чого вжити превентивних заходів по їх усуненню.

На відео - мінітрактор, знятий з дрона, в роботі.

Види безпілотників, які застосовуються фермерами

Основних видів два: апарати з нерухомим крилом і мультіроторние БПЛА з декількома гвинтами (вони ж коптери). Дрон з нерухомим крилом, схожий на зменшену копію літака або планера, може покрити більшу площу і довше перебувати в польоті. Такі апарати здатні нести більше корисного навантаження, ніж коптери, і зібрати більше інформації за один політ. Безпілотники з фіксованим крилом більш дорогі. Світовими лідерами у виробництві даного типу дронів для сільського господарства є PrecisionHawk Lancaster, SenseFly eBee SQ і AgEagle RAPID.

Мультироторные беспилотники лучше приспособлены к точной видеофиксации ограниченных площадей и 3D сканированию полей. Время полёта этих дронов примерно в два раза меньше, чем у аппаратов с неподвижным крылом. Не смотря на меньшую скорость и время полёта, коптеры имеют намного больше функциональных возможностей. Они могут зависать в воздухе для более детальной съёмки объектов, а также осуществлять химическую обработку растений в труднодоступных для наземной техники и человека местах (например, на склонах). Данные дроны, как правило, продаются в комплекте с мультиспектральными камерами и специальным софтом для обработки полученной видео и фото информации.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs