Ніякої передоплати!

Перевезення мототрактора і мотоблока

Перевезення мототрактора і мотоблока

Різноманітність галузей сільського господарства вимагає для своїх потреб універсальної і ефективної техніки. У хід йдуть як звичайні мотоблоки, мінітрактори і їх повноформатні побратими, так і величезні комбайни. Крім самої техніки, фермери також задіють безліч пристосувань (сівалки, борони і т.д.).

І якщо окремі деталі або малогабаритні мотоблоки перевозити дуже просто, то апарати побільше вимагають більш відповідального підходу до їх транспортуванні - закріпити ремені на мототрактор, використовувати стоянкові башмаки і інші нюанси. Далі в статті докладно розглядаються основні рекомендації для перевезення агротехніки.

Особливості транспортування

Перевезення агротехніки має сезонний характер: найбільш масово це відбувається до початку посівних робіт (в умовах, коли тане сніг), а потім вже в кінці серпня, перед збором врожаю. Ускладненнями при транспортуванні техніки в ці періоди часто служать розмиті зливами або талими снігами дороги. До того ж, мототрактора і мотоблоки не володіють хорошими самохідними характеристиками, адже їх конструкції не призначені і не підходять для подолання довгих відстаней.

  • Найпоширенішими випадками для перевезень мотоблоків і мототракторов є:
  • Транспортування апаратів на інші площі (віддалені ділянки);
  • Переміщення агротехніки в гараж (з метою зберігання в зимову пору);
  • Доставка в сервісні пункти для ремонту.

Корисні поради

Щоб звести до мінімуму ризик аварій або пошкодження вашої сільгосптехніки дотримуйте кілька простих привал при переміщенні свого АГРОТРАНСПОРТ:

  • Мотоблок чи мототрактор мможна помістити в легковому причепі, кузові пікапа, вантажному відсіку фургонів або ж використовуйте лафет.
    • Виконавши навантаження мотоблока або мототрактора міцно закріпіть їх. Поставте агротехніку на передачу і зафіксуйте колеса (дерев'яними брусами або стоянковими черевиками). Для фіксації транспорту дуже згодяться і транспортувальні ремені з затяжними механізмами: це його зафіксує і не дасть перекинутися або ж рушити з місця в процесі руху автомобіля. Ремені на мототрактор потрібно кріпити у вигляді розтяжок від сільгосптехніки до борту кузова або причепа.
    • Вдавшись до транспортування за допомогою лафета або причепа, перш за все прикріпіть їх до вашої машини до безпосередньої навантаження мототрактора - це дозволить уникнути можливого перекидання.
    • Використовуйте тільки той варіант переміщення агротехніки, який узгоджується з їх розмірами. Габаритні кошти не повинні виступати за межі причепа або кузова більше допустимих обмежень дорожніх служб.
    • Під час навантаження знадобляться трапи, які слід правильно встановити міцно закріпивши їх - так ваш мототрактор НЕ вислизне в процесі навантаження. Заїжджаючи на пристрій вашим ходом або ж навпаки, вивантажені, пересувайтеся не поспішаючи і обережно.

Враховуйте цей мінімум рад - і ваша техніка буде доставлена в цілості й без пригод.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs