Ніякої передоплати!

Новий польовий сезон активував шахрайські схеми

Новий польовий сезон активував шахрайські схеми

Весна / літо - золотий час для всіх, хто займається продажем сільськогосподарської техніки. Але також це - серйозний привід, щоб насторожитися покупцеві, адже саме в розпал польового сезону починають діяти шахраї. І сьогодні ми розповімо, як не попастися на їх вудку.

Низька ціна - дійсно сезонна знижка або шахрайська виверт?

Якщо ви стежите за майданчиками з продажу сільськогосподарської техніки, то ймовірно помічали градацію вартості. Дійсно, навесні і влітку багато оффлайн і інтернет-магазини роблять непогані знижки на всю свою продукцію. Однак всі вони зазвичай варіюються в межах 1000-2000 грн. А ось є майданчики, де агротехніка дешево продається завжди. А влітку - разом менше. Іноді сума, так званих, знижок може досягати 5, а то і 10 тис. Грн. Думаєте, щедрість? Не тут то було.

Для початку пропонуємо розібратися в ціновій політиці офіційних дилерів виробників сільгосптехніки.

Рекомендована роздрібна ціна

Абсолютно завжди виробник (постачальник) встановлює, так звану, рекомендовану роздрібну ціну. Тобто планку, нижче якої дилер не може продавати техніку. Це не вигідно - раз. Це демпінгує бізнес - два. Простіше кажучи, продавати за безцінь нікому не вигідно. До того ж, це порушує здорову економічну систему ринку.

Таким чином, якщо ви помітили, що в якомусь з інтернет-магазинів реалізується мінітрактор українського виробництва по зовсім низькою ціною, то це - привід насторожитися. А ще краще - пройти повз майданчик.

Шахрайські схеми

Тепер, коли ми зрозуміли, що шахраї існують і люблять активно рекламувати свою «вигідну» продукцію в розпал сезону, саме час поговорити про те, як вони діють і звідки у них в принципі з'являється сільськогосподарська техніка.

Як працюють

Наприклад, ви - покупець. Ви заходите в звичайний інтернет-магазин, знаходите потрібний вам трактор і порівнюєте його вартість з іншими торговими майданчиками. Відповідно, один з варіантів чомусь коштує набагато дешевше інших, а продавець аргументує таку вартість «сезонною знижкою». До того ж, поруч з продуктом варто кнопка «повернути товар». В принципі, якщо вам щось не сподобається, то ви його можете повернути. Саме для спокою покупця вона тут і знаходиться. І дуже навіть добре справляється з функцією «викликати довіру».

Отже, ви берете цей трактор. Оглядаєте - начебто все добре, все працює, акуратний зовнішній вигляд, присутній гарантійний талон з мінімумом пунктів ... Звичайна практика. Ось тільки через місяць в кращому випадку ви починаєте підозрювати недобре: з трактором щось не те (двигун барахлить, видає дивні звуки, зовсім відмовляється працювати). Телефонуйте за номером, а там ... В кращому випадку вам пропонують обміняти мінітрактор на інший з доплатою. А ось гроші повернути не можна. У договорі це не вказано. А ви і не помітили. І це лише один з можливих сценаріїв.

Чому ж так і звідки ТАКІ проблеми з новим трактором? І тут ми наблизилися до наступного питання.

Звідки трактора

Трактори у неблагонадійних продавців можуть бути різні. І з різних причин їх продають задешево. наприклад:

  • Провезений в Україну нелегально і не пройшов процедуру митного очищення (такий трактор ви не зможете поставити на облік);
  • Модель б / у, тільки відремонтована / перефарбована і продається як нова;
  • Застаріла модель продається під виглядом «оновленої»;
  • Копія відомого виробника, зібрана з невідомих запчастин.

І може бути ще багато чого.

Підводимо підсумки

Щоб не попастися на прийом з дешевою ціною мІнІтрактора, рекомендуємо звертати увагу на:

  • Вартість - вона повинна бути плюс / мінус такої ж, як в інших суміжних магазинах;
  • Присутність кнопки «повернення товару» - нормальні продавці і так повертають гроші за умовами, прописаним в гарантійному договорі;
  • Грамотність менеджера - не соромтеся задавати каверзні питання і перевіряти, наскільки людина «в темі»;
  • Наявність реального офісу за вказаною адресою.

Простіше кажучи, купуйте трактора тільки у надійних продавців і на офіційних майданчиках в Україні. Однією з таких є компанія Мотокосмос. Ми завжди готові допомогти вам.

 

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs