Ніякої передоплати!

Навішування мототрактора: характеристика і регулювання

Навішування мототрактора: характеристика і регулювання

Як звичайні фермери, так і великі сільгоспвиробники все частіше обзаводяться мототракторамі різного калібру. Причина цього - можливість швидкого і легкого застосування даної техніки при виконанні різних землеробських завдань (посів, покіс, боронування і т.д.). Саме універсальністю мототракторов пояснюється їх популярність серед аграріїв будь-якого штибу і одним з ключів такого успіху виступає трехточечная навішування (укр. Трьохточкова навіска) до мототрактора.

Способи під'єднання агрегатів

Забезпечити корисну всеїдність при широкому спектрі польових робіт мінітракторів допомагає різноманітне навісне обладнання, призначене для конкретної мети. Щоб оснастити свою машину тим або іншим додатковим обладнанням, вона повинна мати спосіб для його підключення.

Існує два типи оснащення обладнанням - навісний і причіпний. Перший відрізняється від другого можливістю управління приєднаним до трактора механізмом і передачі на нього потужності від двигуна. Навісне агрегатування також більш маневрений, відрізняється компактністю і кращої результативністю.

Переваги навісного типу

Основні плюси такі:

  • Оператор легко керує всім механізмом з сидіння;
  • Устаткування просто перекладається з транспортного в робоче положення;
  • Передача руху на робочі органи агрегату за допомогою приводу;
  • Підвищення зчіпних характеристик ведучих коліс завдяки довантаженні;
  • Невимогливість при підключенні будь-якого виду обладнання.

Огляд конструкції

Триточкове навішування (укр. Трьохточкова навіска) до мототрактора використовується виробниками в більшості сучасних мототракторов. Її сутність у тому, що вона вимагає приєднання агрегату до машини в трьох місцях. Ключовим гідністю такого різновиду навішування є передача навантаження від апарату на провідні колеса машини, в результаті чого збільшується зчеплення даних коліс з грунтом. Крім того, це позитивно позначається на мінімізації витрат палива і покращує продуктивність.

За своєю будовою вона виконана у формі чотириланкова механізму, горизонтальні частини якого створюють нижні і центральну тяги, а вертикальні ланки - регульовані розкоси.

Завдяки жорсткому з'єднанню обладнання з мототрактором трехточечная навішування дозволяє використовувати практично всі існуючі типи сільгосп знарядь. Але не варто забувати, що перш ніж повертати обладнання, потрібно обов'язково перевести його в транспортне положення, інакше - можливо поломка апарату.

Безпосередньо перед експлуатацією мототрактора потрібно виконати налагодження навісного обладнання - відрегулювати довжину і кут нахилу центральної тяги, розкосів, приєднати їх до нижніх тягам. Конкретні параметри регулювання елементів системи навішування визначаються моделлю мототрактора, типом і конструкцією додаткового обладнання.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs