Ніякої передоплати!

Мотоблоки Кентавр: огляд. Плюси і мінуси лінійки

Мотоблоки Кентавр: огляд. Плюси і мінуси лінійки

Ні для кого не секрет, що більша частина вітчизняних та імпортних мотоблоків різного класу проводиться в Китаї. Навіть якщо назва звучить по-слов'янськи.

Кентавр - торгова марка з довгою історією. Завдяки універсальної збірці, надійним вузлам і невибагливості, "міфічні" мотоблоки здобули собі славу кращих помічників в поле і городі серед бюджетних аналогів в країнах СНД. Про інші особливості, переваги і недоліки кентаврів - далі в статті.

Технічні характеристики

Під брендом Кентавр випускається ціла серія агрегатів, що об'єднала:

  • Бензинові моделі на 6 - 16 л. с. з повітряним або водяним охолодженням;
  • Дизелі потужністю 4 - 13 л. с. з конденсатором і повітряним фільтром.

Найбільшою популярністю серед українських аграріїв користуються 7 - 13-лошадность бензинові - МБ-2070Б, МБ-2080Б, МБ-2090Б, МБ-2091Б, МБ-2013Б - і 5-12-сильні дизельні машини - МБ-2050Д, МБ-2060Д, МБ-2061Д, МБ-1080Д, МБ-2090Д, МБ-1010Е, МБ-2010Д, МБ-1012ДЕ і т. д.

Різноманітність конструкційних і габаритних характеристик дозволяє використовувати техніку Кентавр для різних потреб таких, як посадка картоплі і кукурудзи мотоблоком на ділянках від 6 соток до 4 га:

  1. Особливість модельного ряду - в двигуні: японському (Kama, TOYOKAWA) або китайському. Він забезпечений чавунним картером, який оберігає паливну систему від перегріву. Запускається вручну або електростартер.
  2. Трансмісія - комбінованого типу з шестерним редуктором на 2 передніх і одну задню передачу, або 6 передніх і 2 задніх швидкості в більш важких моделях. Є диференціал.
  3. Рульове управління здійснюється блокуванням поворотного хомута.
  4. Зчеплення - багатодискове сухе фрикційного типу, у ряду бензинових мотоблоків - дисковий в масляній ванні.
  5. Один або три вала відбору потужності для підключення будь-якого обладнання.
  6. Вага - 70 - 300 кг.

Переваги мотоблоків Кентавр

  1. Приваблива вартість. Ціновий діапазон моделей - 9 - 31 тис. Грн, що набагато дешевше найпотужніших українських аналогів.

  2. Висока швидкість пересування - більше 20 км / год - і значне тягове зусилля полегшують виконання фізично важких робіт.

  3. Великий вибір доступного устаткування - від ходозменшувача і гусеничних проставок до плугів і картоплекопач.

  4. Широкі функціональні можливості: оранка, посів, внесення добрив, косовиця, посадка картоплі, часнику, цибулі та ін. Культур, збір і перевезення врожаю вагою до 500 кг - все це вам доступно з мотоблоком Кентавр.

  5. Двигун "тягне" за дуже низьких і високих температурах, що дуже актуально в українському кліматі. При цьому рівень витрати палива невеликий.

  6. Зручна система регулювання керма по зростанню власника.

Основні відмови в роботі

  • Зупинка двигуна через перевищення допустимого робочого піку;

  • Швидко зношуються ремені приводу і захисний кожух;

  • Питання до якості збірки та фарбування.

На жаль, недоліки мотоблоків Кентавр характерні для всієї бюджетної китайської сільгосптехніки, їх доведеться усувати весь час. Однак, в умілих руках ці машини перетворюються в повноцінні мототрактора.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs