Ніякої передоплати!

Мінітрактор vs мотоблок: що краще?

Мінітрактор vs мотоблок: що краще?

Робота на присадибній або фермерському господарстві вимагає значних витрат праці. Багато фермерів і садівники перейшли на механізовану роботу за допомогою мотоблоків і малогабаритних тракторів. Основні переваги такої техніки - її ціна, економічність, компактність і простота в обслуговуванні. Мотоблок поступається малому трактора в багатьох показниках, але коштує дешевше. Однак, невеликий і досить функціональний мінітрактор можна зробити з мотоблока.

Плюси і мінуси мотоблока

 

За останні роки мотоблоки стали дуже популярними серед власників приватних домогосподарств, дач і невеликих ферм. Практично у кожного міцного хазяїна в сільській місцевості є мотоблок. Основний плюс даної техніки - це дешева в порівнянні з трактором ціна. А також економну витрату палива. На цьому, мабуть, плюси закінчуються. Мотоблок хороший для невеликого городу, з його допомогою зручно обробляти малі ділянки ґрунту, перевозити покоси, урожай, різні матеріали на малі відстані і по рівнині.

 

Поговоримо тепер про мінуси. Один з головних недоліків мотоблока - це трудомісткість і повільність робочого процесу. Мотоблок незручний в управлінні, повертати його громіздкий кермо припадати не тільки руками, а й усім тілом. Чого не скажеш про мінітрактор. При оранці, культивації, збирання врожаю, косовиці та інших роботах без причепа, людина перетворюється з водія в «задні колеса». Втома приходить швидко, ефективність праці - вельми сумнівна. Під час роботи з причепом техніка неповоротка, дуже часто потрібно користуватися задньою передачею. А ще - дискомфорт під час їзди по дорозі, незручний і старт під гірку (якщо ззаду є перешкода).

 

 

Головні переваги трактора, зробленого з мотоблока:

 

  • Зібрати буде дешевше, ніж купити, за умови, що ви розбираєтеся в техніці, маєте необхідний інструмент і вмієте майструвати своїми руками.
  • Економічність на рівні з мотоблоком. Оскільки мотоблок - це основа майбутнього малого трактора, витрата палива, відповідно, буде мінімальним.
  • Розширений спектр функцій, можливість роботи з різними видами навісних і причіпних механізмів.
  • Комфорт і зручність в управлінні. Безперечно, зручніше управляти машиною, сидячи на нормальному кріслі водія, а не впрягшись в плуг, борону або косарку.
  • Їзда без причепа. Щоб їхати на мотоблоки, необхідний причіп, який кріпиться до переднього рушійному агрегату. На тракторі з'являється можливість пересуватися як з причепом, так і без нього.
  • Маневреність і стійкість. Чотири колеса все-таки краще двох, хоч як крути. Трактор набагато стійкіше, набагато краще слухається і входить в повороти.

Малогабаритний трактор - це недорога, ефективна, зручна і економічна в роботі техніка! Вона ідеально підходить для обробки невеликих і середніх площ - до 10 га. Якщо у вас є досвід роботи з технікою, ви любите і вмієте майструвати своїми руками, хочете створити модель під себе, - вигідніше зібрати мінітрактор з мотоблока.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs