Ніякої передоплати!

Мінітрактор в парку: правильне обслуговування та експлуатація

Мінітрактор в парку: правильне обслуговування та експлуатація

Мінітрактор, як і будь-яка інша техніка, потребує своєчасного обслуговування. І сьогодні ми розповімо, як це робити, щоб машина прослужила вам довго і при цьому залишалася такою ж продуктивною, як і в день покупки. Мабуть, почати варто з самого головного - основ обслуговування і введення в експлуатацію.

Обслуговування тракторів і порядок його виконання

Як правило, обслуговування тракторів ділиться на цілих 4 основних групи за типом: щоденний огляд, планові роботи, ремонт і капітальний ремонт. Також варто відзначити, що перед початком експлуатації мінітрактор повинен бути обкатаний з попередньою заміною всіх расходников і перевіркою всіх найважливіших механізмів. Перед кожним робочим сезоном машина також ретельно оглядається, проводиться діагностика і профілактичні меропртіятія. Ну а тепер до справи.

Обкатка трактора і що потрібно знати

Навіть якщо мінітрактор українського виробництва і ви впевнені у виробнику, спочатку потрібно його обкатати. Вкрай важливо відстежити особливості роботи мотора при перших його запусках, перевірити, чи немає сторонніх шумів і дивних звуків. В ідеалі двигун повинен працювати монотонно і рівномірно. Також зверніть увагу на те, чи немає витоку охолоджуючої рідини, води або масла. Якщо такі з'явилися, їх потрібно вчасно усунути.

У момент обкатки мінітрактора важливо стежити за маслом і дотримуватися графіка його заміни, рекомендований виробником. Як правило, це потрібно робити в періоди 50, 100 і 200 напрацьованих мотогодин. До речі, тут буде дуже навіть до речі встановлений на приладовій панелі датчик робочих годин: це допоможе не помилитися і зробити своервменное обслуговування системи.

В цілому, під час обкатки намагайтеся перевіряти рівень масла в двигуні якомога частіше - перед його пуском і після зупинки. Кількість таких перевірок варто знижувати в міру торованих мотогодин. Незабаром залиште одну перевірку за зміну.

Також при обкатці стежать за двигуном, при цьому точно дотримуючись рекомендацій за рівнем його навантаження. Наприклад, до 50-75 годин вона повинна бути мінімальною, після - підвищуватися. Слідкуйте за систма уприскування, роботою клапанів, електропроводкою і іншими важливими вузлами. В ідеалі все має працювати подібно швейцарському механізму. За необхідності несправність усувається вчасно.

Нарешті, стежити важливо і за кріпленнями конструкції в цілому. Перевіряйте щодня надійність болтових з'єднань (за потребою їх потрібно підкрутити), коліс, переходів від них до двигуна. Простіше кажучи: стежте за всіма видимими з'єднаннями. Вони повинні уособлювати 100% надійність. Це ж стосується і Вома: тестируйте його на малих, середніх і надмалих оборотах в рамках рекомендованих виробником періодів (оптимально по 5-10 хвилин).

Якщо ви зрозуміли, який мінітрактор краще для оранки, то слідуючи всім розпорядженням виробника техніки, ви не повинні зробити помилок. Обкатка пройде успішно і в подальшому це зіграє трактора тільки на руку. І вам, відповідно.

Перевірка мінітрактора перед початком зміни

Відзначимо відразу, що «перед початком зміни» - означає в її кінці. Це робиться для того, щоб можлива поломка не стала сюрпризом для вас на наступний день. Так, список заходів включає:

  • Огляд і прослуховування мотора на наявність сторонніх шумів;
  • Очищення коліс, мийка радіатора (завжди) і трактора в цілому, якщо того вимагає ситуація;
  • Перевірка рівня масла.

Також один раз в 2-3 зміни виконується продування фільтру, перевіряється надійність затягування кріплень, оглядаються трубопроводи та основні механізми роботи, перевіряється зчеплення. Раз в 2-4 зміни виконується очищення масляного фільтра.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs