Ніякої передоплати!

Мінітрактор: з яким приводом краще?

Мінітрактор: з яким приводом краще?

Купуючи мототрактор, майбутньому власнику сільськогосподарської техніки необхідно враховувати ряд важливих моментів - потужність і тип двигуна, габарити і інші. Одним з таких аспектів є і питання як зробити краще - встановити на мототрактор передній привід або ж купити задньопривідний апарат. У чому різниця між ними, які їхні характеристики - про це далі.

Плюси і мінуси різних приводів

Якщо для власників невеликих площ досить і недорогих, маневрених міні-тракторів, то у випадку з великими земельними ділянками, трактор потрібно вибрати потужніший, для адекватної роботи і продуктивності. Побутові і напівпрофесійні минитрактора часто забезпечуються заднім приводом. При такій конструкції краще тримати зчеплення з грунтом мототрактору допомагають збільшені задні колеса. На відміну від них, професійні моделі виготовляються з повним приводом. До їх плюсів відносяться наступні:

  • Підвищена тяга;
  • Гарна прохідність;
  • Краща керованість.

Такі мототрактори легше долають на своєму шляху серйозні перешкоди (вибоїни і купини). Проте це позначається на витраті палива і загальної масивності конструкції мототрактора.

В умовах складної грунту і величезних площ фермеру буде необхідний надійний і потужний повнопривідний апарат. Для роботи на таких ділянках ваш мінітрактор повинен володіти підвищеною прохідністю, маневреністю і керованістю, бути простим у використанні і здатним агрегатувати різне додаткове устаткування. При такому розкладі ідеально підійде техніка починаючи з 25 к.с. і повним приводом.

Деякі виробники створюють моделі тракторів з повним приводом - в даному випадку повний привід не є постійним, і оператору можна легко задовольнятися тільки заднім приводом в разі необхідності (орудуючи щіткою і т.д.). Також, збираючись експлуатувати передній навантажувач КУН, вам ніяк не обійтися без задіяння переднього приводу.

Чи не маловажним аспектом є і показники потужності минитрактора: моделі, які мають до 20 «конячок» будуть істотно відрізнятися продуктивністю в залежності від встановленого варіанти приводу. Маючи потужний і габаритний апарат, оператор такої машини буде менше відчувати відмінності повного і переднього приводу.

Підсумкові поради

Загальною рекомендацією є бажаність придбання повнопривідних тракторів при наявності полів і ділянок зі складною, важкодоступній місцевістю. Задньопривідні моделі цілком впораються з одноманітною і не проблемної грунтом, дозволивши заощадити, адже повний привід завжди обійдеться фермеру на порядок дорожче.

У кожному конкретному випадку, виходячи з призначення мототраткора, характеристик полів і доступного бюджету, аграрію доведеться самостійно вирішити, як зробити практичніше - обладнати на мототрактор передній привід або задній, вибрати комбінований (підключається) варіант або ж зупинитися на постійному повному приводі.

 

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs