Ніякої передоплати!

Який вибрати мінітрактор: короткий огляд рад з форумів

Який вибрати мінітрактор: короткий огляд рад з форумів

Хороший фермер замислюється про покупку мiнiтрактора завчасно, не чекаючи закінчення зими. І в цьому є своя логіка: в «несезон» трактора коштують дешевше. До того ж, є досить часу, щоб спокійно розібратися з керуванням, механізмом, докупити потрібне обладнання та витратні матеріали.

Однак який же мінітрактор вибрати, щоб не переплатити і при цьому отримати досить непоганий агрегат для сільськогосподарських робіт? Ми проаналізували відповіді на декількох популярних форумах і підготували найактуальніші відповіді на нагальні питання.

Який мінітрактор краще для дачі?

Якщо у вас в розпорядженні всього 25-40 соток землі і вам потрібен непоганий компактний трактор, форумчани рекомендують звертати увагу на Xingtai XT-220 або Т-25. Також деякі радять придивитися до Булату Т-120, 150 чи 200. Вони хоч і китайські і вимагають невеликого доопрацювання, але обійдуться значно дешевше дорогих західних моделей.

Погодьтеся, замінити ремінь, вартістю в 100 грн. і підкрутити заднє колесо куди вигідніше, ніж переплачувати кілька десятків тисяч гривень за бренд. Якщо вам не принципова марка, то один з перерахованих вище тракторів дійсно хороший варіант.

Відзначимо, що всі зазначені моделі можуть взаємодіяти з навішеннями і виконувати потрібні базові «дачні» функції:

  • Орати землю;
  • Перевозити негабаритні вантажі;
  • Садити і викопувати картоплю;
  • Культивувати;
  • Косити траву і т.д.

Таким чином, для дачі краще мінітрактор з потужністю від 12 до 18 к.с. Цього більш, ніж достатньо для таких обсягів.

Який мінітрактор краще для приватного бізнесу?

Тим, хто вирішив зайнятися вирощуванням картоплі або часнику, наприклад, доведеться подбати про більш витривалою і продуктивної техніки. Тут краще підібрати модель від 35 л.с. і вище. Такі впораються з ділянками 1-2 га. Також актуальні, якщо ви зібралися здавати машину в оренду для орних робіт і культивації.

І тут думка форумчан конкретно розділяється. Одні пропонують купити б / у Білоруса або модель з Японії, інші - дешевенький мінітрактор китайського виробництва і українського складання. Що ж краще?

  • Безумовно, якщо ваші фінансові можливості дозволяють, краще обзавестися імпортної моделлю. Непогано зарекомендували себе трактора Беларус, а також Kioti, Mitsubishi і нові індійські Solis.
  • Якщо ж ви віддаєте перевагу «китайцям», будьте готові практично відразу ж міняти ремені і витратні матеріали. Для українців в цьому плані величезний плюс - на ринку багато запчастин для китайський тракторів, причому всі вони доступні і дешеві.

Варто відзначити, що і «китайці» можуть бути якісними. Наприклад, трактора преміальної якості Foton Lovol і DongFeng отримують досить багато позитивних відгуків.

Підводячи підсумки, дамо пораду - купуйте трактор, орієнтуючись на особистий бюджет і, звичайно ж, на вид робіт. Якщо у вас маленька дача, то 50-ти сильний мінітрактор вам абсолютно ні до чого. І навпаки, для великих господарств слабенькі мототрактора можуть виявитися абсолютно марними і «померти» від високих навантажень.

 

І не бійтеся «китайців» - в більшості випадків вони хоч і вимагають доопрацювання, але навіть вона обходиться набагато дешевше, ніж покупка дорогої імпортної моделі.

 

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs