Ніякої передоплати!

Який трактор купити для села?

Який трактор купити для села?

Сучасне фермерство - це нелегка і відповідальна ремесло, яке має безліч своїх нюансів. Це і погодні умови, і нашестя комах, і багато іншого. Саме тому так важливо полегшити ведення свого господарства, використовуючи для цього різні засоби.

Якщо у фермера ділянку до 50 соток, він може обробляти землю за допомогою мотоблока, але якщо кількість землі більше, то тут раціональніше буде використовувати трактор.

Безумовно, ця спецтехніка коштує дорожче, але кількість порушених ресурсів скоротиться в кілька разів. Отже, як вибрати невеликий трактор для своїх ділянок? Ця стаття докладно відповість на це питання.

З чого почати вибір міні-трактора?

Взагалі, якщо брати всі міні-трактора в цілому, то негативних відгуків про них мало. Вони легкі, маневрені і витрачають мало палива.

Перше, на що повинен звернути увагу хлібороб, це на виробника. Форумчани на просторах мережі сходяться на думці, що для невеликих ділянок досить такий китайської, японської або вітчизняної спецтехніки.

Під останнім маються на увазі машини з Росії, України та Білорусі. Якщо орієнтуватися на інформацію з тих же відгуків в інтернеті, то для порівняно невеликих земельних ділянок підійдуть трактора з Піднебесної. Вони недорогі, як при покупці нової техніки так і в ремонті. Серед цих машин виділяються такі виробники: FOTON, Xingtai та Weituo.

Японська техніка якісна, але дозволити її собі може далеко не кожен і часом набагато розумніше буде купити 2 китайський трактора, ніж один японський. Вітчизняні варіанти є ідеальним співвідношенням ціни і якості. Вони набагато дешевше японський і ненабагато дорожче тих же «китайців».

Потужність і інші аспекти при виборі міні-трактора

Вибирати спецтехніку для особистого господарства варто, виходячи зі своїх цілей. Саме вони визначають потужність трактора, вантажопідйомність і наявність певного навісного обладнання.

В ідеалі, звичайно краще вибирати двигуни європейського або японського виробництва. Дешевизна китайського варіанту може нівелюватися частими поломками. Саме тому, золотою серединою буде вибір перевіреної вітчизняної техніки, на більшості з якої варто обладнання, яке використовувалося ще в СРСР. Нехай, вас не лякає цей факт. Адже це по суті модернізовані варіанти надійних і довговічних агрегатів.

За потужністю виділяють 3 групи міні-тракторів:

  • Легкі - потужність мотора до 5 кВт. Економні агрегати, які підходять для площі в 2 Га.
  • Середні - до 13 кВт. Більш універсальні варіанти, які підходять як для великих садів, так і для середніх полів, площею до 5 Га.
  • Важкі - потужність до 40 кВт. Вони є аналогами звичайних повнорозмірних тракторів і мають високу прохідність, що також впливає на ціну.

Більшість людей вибирають універсальні моделі, які підходять для будь-якої сільськогосподарської діяльності. Це робиться ще й для того, щоб «навісити» на техніку безліч додаткових «булочок» і не докуповувати згодом ще один трактор, тільки вузькоспеціалізований.

 

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs