Ніякої передоплати!

Який двигун краще придбати для мінітракторів?

Який двигун краще придбати для мінітракторів?

 Двигун зазвичай купується, коли старий агрегат порядком зносився або в разі складання саморобного мінітрактора. У першому випадку установка нового двигуна дешевше, ніж покупка нового минитрактора, тому фермери оживляють техніку новим «серцем». У другому випадку, люди займаються складанням саморобних міні-тракторів просто тому, що їм це цікаво. Також самостійно зібрана техніка з-під ручних засобів іноді коштує дешевше, ніж куплений мінітрактор. Природно, створення саморобної техніки вимагає багато часу, іноді кілька років.

Розберемося, який двигун краще поставити на мінітрактор. 

Вибір за типом палива

На 95% мінітракторів встановлюються дизельні двигуни, оскільки вони могутніше, економічніше по витраті палива, працюють без постійного складного обслуговування. Детальніше основні відмінності бензинових і дизельних агрегатів розглядаються нижче в статті.   

Кількість циліндрів

Трициліндровий двигун набагато могутніше в 3-4 рази, ніж одноциліндровий аналог, при однаковій кількості оборотів. Однак він спалює більше палива.

Потужність

Показник потужності залежить від кількості оборотів мотора, кількості циліндрів і інших показників. Чим більше кінських сил в двигуні, тим якісніше і глибше обробка землі, серйозніше вантажі перевозить техніка, вище швидкість обробки землі.

Який двигун поставити на саморобний міні-трактор? Все залежить від потреб аграрія

Вибір двигуна для саморобної техніки

Якщо проектований мінітрактор планується використовувати в теплий і холодний сезон, потрібна висока потужність і невелика витрата палива, то краще вибрати дизельний двигун. Все ж агрегати, що працюють на дизпаливі, мають два суттєвих недоліки чутливість до якості палива. Ремонтувати та обслуговувати такі движки складніше, ніж бензинові. Однак система розпалу палива в бензиновий агрегат складніше і вимагає працездатності. Який двигун можна поставити на мінітрактор?

Виділимо кілька переваг дизелів:

  1. Дизелі завжди витривалі.
  2. У комбінації з рідинним охолодженням можуть цілий день працювати в літню спеку, без перегріву.
  3. Завдяки тому, що рухомих деталей в ньому менше, ніж бензиновому аналогу, знос відбувається в 2-3 рази повільніше. Відповідно моторесурс вище.

На користь бензинового можна назвати кілька переваг:

  1. Взимку запускається швидше.
  2. Працює тихіше ДТ «побратима».
  3. Порівняно простий в технічному обслуговуванні.

Оскільки фінансові витрати на дизпаливо, продуктивність, моторесурс техніки для фермера завжди важливіше, ніж складність обслуговування, гучна робота, тому підприємці вважають за краще встановлювати дизелі. Який двигун купити на мінітрактор?

Кілька важливих рад:

  1. При розробці саморобної техніки важливо враховувати параметри двигуна, габарити самого минитрактора і його ваги, гідравліки.
  2. Якщо проводиться заміна старого агрегату на новий, то краще встановити аналогічну модель «движка». Проконсультуйтеся на рахунок вибору з менеджерами магазину, де збирайтеся купувати агрегат.

Є яскраві приклади, коли умільці встановлювали «Пошуку» на саморобні моделі не тільки з минитрактора, але і легкових автомобілів «Ока», «Запорожець». Але як показує практика, краще встановлювати спеціалізовані агрегати, що дають вище результативність по продуктивності.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs