Ніякої передоплати!

Як виростити ярої часник?

Як виростити ярої часник?

Посадка картоплі мотоблоком - заняття більш звичне для типового фермера, ніж вирощування часнику. Однак, якщо ви бажаєте всерйоз взятися за цю сільськогосподарську нішу, врахуйте, що вона є однією з найбільш перспективних для початківців аграріїв. Причина тому - часник добре зберігається, характеризується високою ціною і незамінною харчовою цінністю.

Специфіка вирощування

Серед часниковий галузей агробізнесу виділяють обробіток ярого і озимого сортів. В ідеалі, кожен фермер повинен прагнути до вирощування всього фронту культур, однак перший вид все ж більш підходить саме для початку заняття сільгосп діяльністю.

Переваги ярого сорту щодо озимого:

  • Стійкий щодо шкідників і хвороб;
  • Легше переносить негативний вплив погоди;
  • Чи не потребує видалення стрілки;
  • Має високу сохраняемостью.

Таким чином, фермер зможе продати свій товар до нового врожаю за вигідною вартості. Проте дана культура налічує та ряд мінусів: врожайність на порядок нижче, а малий розмір зубців негативно позначається на споживчих властивостях і ускладнює його подальшу переробку.

Бажано садити часник на суглинках і чорноземах, або злегка солонцеватой грунті. Не рекомендується садити після цибулі та картоплі - це загрожує поширенням грибкових хвороб. Ідеальний варіант для посадки - після бобових і ранніх овочів.

Вирощуючи ярої часник, підготувати грунт слід в осінню пору. В цей же час бажано і додати перегній з деревною золою, зробивши їх закладення - це позитивно позначиться на майбутньому врожаї. З цим вам допоможе впоратися плуг, що підходить під параметри ділянки і мототрактора, а достатньою глибиною обробки буде 15-20 см. На початку весни проведіть боронування: зубчастої або ротаційної (при важкому грунті) бороною.

Посадка і корисні агрегати

Висадка зубків ярого сорту проводиться стрічкою або в ряд, при плюсовій температурі в 5 градусів і бажано раніше. Якщо ж зволікати з датою посадки часнику, існує ймовірність втрати вологи, а значить, і зниження загальної врожайності. На цьому етапі сучасному фермеру варто скористатися чеснокосажалкамі - причіпним агрегатом до мототрактору або мотоблока, покликаним забезпечити процес швидкої посадки каліброваного часнику.

Задіяти культиватор варто безпосередньо при виході пагонів, зробивши з його допомогою міжрядний обробіток. Це дозволить вам розпушити грунт і ліквідувати наявний бур'ян. Також не забувайте займатися періодичним поливом культур, припинивши цей процес за пару тижнів до збору врожаю. Ознакою готовності часнику до збору є жовті верхні листки і висохлі нижні. Зазвичай, ця пора настає в серпні або вересні. Механізована техніка здатна допомогти фермеру і на даному етапі - для цього просто оснастите ваш мототрактор або мотоблок чеснококопалкой.

У підсумку, ми з'ясували, що посадка картоплі мотоблоком має гідну альтернативу: вирощування часнику - це відмінна можливість заробити для агробізнесмена.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs