Ніякої передоплати!

Як вибрати мотоцикл для їзди по бездоріжжю?

Як вибрати мотоцикл для їзди по бездоріжжю?
  Як вибрати мотоцикл для їзди по бездоріжжю?

Коли доводиться вибирати мотоцикл, різноманітність моделей може зіграти в вами злий жарт. Безумовно, це прекрасна можливість знайти відповідний двоколісний транспорт, але вибір може виявитися болісним, а результат вам не сподобається. Відзначимо, що не існує універсального мотобайка, який підійде всім: навіть моделі для бездоріжжя розрізняються конструкцією, потужністю і об'ємом двигуна.

Особливості позашляховиків і їх основні види

Ключові особливості байків для бездоріжжя:

  • збільшений кліренс;

  • високе сидіння;

  • зміщений вгору центр ваги.

Ця техніка створена, щоб підкорювати різні перешкоди і трампліни, де звичайні моделі будуть застрявати і буксувати. Якщо не знаєте, який мотоцикл краще для пересіченій місцевості, ознайомтесь з інформацією в статті. Ми допоможемо зробити правильний вибір. Давайте виділимо два основних види позашляховиків.

Кросс-байки

Крос-байки створені для запорошених заміських доріг з ямами і вибоїнами, а також для професійних трас з перешкодами. Кросові варіанти - ідеальний вибір для спорту та мотоциклістів зі стажем. Їх двигун розкриває максимальний потенціал при їзді вгору і стрибках. Крім того, крос-байки відрізняються міцною рамою і неубіваемий підвіскою. Звичайно, їх може придбати кожен, але найбільше вони підходять, які набили руку в екстремальній їзді мотоциклістам.

Ендуро

Другий тип позашляховиків - більш універсальний: він підійде як новачкам, так і досвідченим любителям екстриму. Байки ендуро нерідко плутають з кросовими: зовні вони дуже схожі, але тільки на перший погляд. Якщо уважніше придивитися до них, то можна виявити масу відмінностей. Наприклад, наявність светооптики: крос-байки продаються без фар, щоб максимально полегшити конструкцію. Також вони комплектуються менш потужними моторами, які призначені для більш спокійної їзди. Саме ендуро краще купувати для далеких поїздок і туризму. Не знаєте, де купити мотоцикл для бездоріжжя за низькою ціною? Тоді подивіться асортимент магазину Мотокосмос: там присутні недорогі моделі для новачків і професіоналів від відомих китайських виробників. Байки з асортименту магазину - оптимальне співвідношення ціни і якості. А тепер, повернемося до огляду.

Види моделей ендуро

У свою чергу, мотоцикли ендуро діляться на 3 підкатегорії: софт, хард і тур. Перші - найлегші і підходять для експлуатації в місті. У деяких випадках вони навіть краще класичних дорожніх мотоциклів, так як легше заскакують на бордюр і дозволяють без проблем маневрувати між машинами або деревами. Категорія хард-ендуро розрахована на екстремальну їзду і вимагає особливих навичок управління жвавим двоколісним транспортом. Цей вид байків можна використовувати як перехідний варіант для новачка, який в майбутньому планує спробувати себе в професійному спорті. Нарешті, тур-ендуро - туристичні байки підвищеної комфортності, які відрізняються досить великою вагою (в середньому 200 кг). Вони обладнані зручним широким сидінням для далеких поїздок і паливними баками чималого обсягу. З варіантами для туризму особливо не пострибаєш по сільським вибоїнах, але з тривалими поїздками по автострадах вони справляються на ура. Тепер ви знаєте, як вибрати мотоцикл для їзди по бездоріжжю. Правильно підібраний байк принесе вам безліч приємних вражень і безцінний досвід для проходження складних трас. Пам'ятайте: від правильного вибору буде залежати не тільки відчуття від поїздки, але і ваша особиста безпека.


 

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs