Ніякої передоплати!

Як вибрати мінітрактор: поради експертів

Як вибрати мінітрактор: поради експертів

Небувале технологічний розвиток - одна з позитивних рис нашого часу. На ринку агротехніки вона проявляється в існуванні ряду легендарних компаній, що виробляють трактори всіх потреб і мастей. Мінус такого розмаїття хіба що в тому, що недосвідченому покупцеві легко розгубитися, не розуміючи, що слід придбати.

Наші короткі поради покликані допомогти фермерам зробити вірну покупку.

Корисні можливості тракторів

Дана техніка ідеально підходить для використання в приватних сільськогосподарських цілях: культивація та боронування, збір врожаю та полив рослин, оранка і прибирання снігу - все це і багато іншого здатний виконати звичайний мінітрактор, тому великі трактора купують виключно для рясних масштабів робіт.

Модифікації мінітракторів

  • Райдерамі є невеликі маломощностние агрегати, на зразок квадроциклів. Основа їх застосування - прибирання листя, косіння трави та підстригання газонів;
  • Садові минитрактора набагато універсальніше і потужніше. Справляються з усім необхідним на ділянці чи дачі спектром робіт, мають як гусеничний, так і колісний хід;
  • Змішаний тип - мототрактор з мотоблока і інші саморобні варіації.

Основні моменти

Ключовими при виборі мототрактора виступають мета і розміри площ для його подальшої роботи. З 0,5-2 га впораються дешеві легкі моделі. Ділянки в 5-10 га зажадають вже більш потужні мотори минитрактора починаючи від 12 л.с. Також слід врахувати, що габаритність транспорту повинна дозволяти без проблем заїжджати в гараж і маневрувати по території і двору.

Бензинові двигуни, звичайно, тихіше працюють і дешевше ремонтуються, але дизельні мають невисоку ціну і довше прослужать. Перші більше витрачають паливо і менш представлені на ринку, а дизель економічніше і популярнішими серед магазинів.

Бажано придбати брендовий модель, це хоч і недешево, зате виробник гарантує якісність і прогресивність минитрактора, зручний сервіс. Якщо ви віддасте перевагу зробити мототрактор з мотоблока, як більш доступний варіант, не забувайте, що це зажадає технічну підкованість, безлічі деталей, а фінальний результат все ж не зрівняється з комфортабельним фірмовим мототрактором.

Коробка передач ручного типу краще досвідченим фермерам і для нерівних ділянок, автоматика - зробить процес управління трактором легше і простіше, підійде новачкам. Повнопривідні моделі дають велику тягу, маючи значну вагу, задньопривідні впораються з обробкою міжрядь, а передній привід рідко зустрічається у продажу.

Щоб чіпляти різні навісні конструкції на ваш мінітрактор, він повинен мати вал відбору потужності. Гідроклапан дозволить задіяти гідравліку, щоб розвантажувати або навантажувати матеріали. Для спрощеної роботи з машиною і максимального використання крутного моменту двигуна потрібна гідротрансмісій. Для універсальної експлуатації краще купувати мототрактор, що має всі ці та інші додаткові комплектуючі.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs