Ніякої передоплати!

Як зібрати урожай картоплі за допомогою мототрактора?

Як зібрати урожай картоплі за допомогою мототрактора?

Коли все важкі роботи, пов'язані з посадкою врожаю, залишаються позаду і настає етап його збору - у кожного фермера є два шляхи. Перший - ударною працею, самостійно вручну копати і вибирати із землі кожну картоплину. Другий же - скористатися благами технологій і оснастити мінітрактор картоплекопач.

Види картоплекопачів

 Картоплекапалки до мототрактора бувають:

    • Пасивні - дешеві вироби, розраховані в першу чергу на всі види мотоблоків. Це конструкція з лемеша (підкопі землю з картоплина), стійки, променів витряхівателя (по ним бульби піднімають з землі залишаючись поверх грядок). Їх недоліки: після неї в землі залишається малий відсоток бульб, тому необхідно буде покопатися ще й вручну.
    • Активні - потужні дорогі апарати, які за допомогою ременя або вала відбору потужності підключаються до мотоблока і мінітракторів. Збільшують продуктивність і мінімізують ручна праця. Раціональний варіант для площ землі середніх і більше розмірів.

Активний тип картоплекопачів також ділиться на вібраційні або грохотного і транспортерні. Перші працюють за схемою: спеціальний ніж заглиблюється вниз, зрізуючи грунт разом з картоплею. Порція землі і бульби виявляються на вібраційному столі, де відсіваються залишки грунту завдяки вібрації і урожай потрапляє на поверхню поля. Плюс таких апаратів - це універсальність: крім основної спрямованості аграрії з успіхом використовують їх для збору цибулі і селери, буряка, моркви, часнику. Екскаватори справляються з великими площами і різним типом грунтів. Існують одне і двухексцентріковие моделі.

Транспортерні ж картоплекопачів (Картоплекопалка) до мототрактора замість столу мають рухому стрічку, куди надходить і очищається грунт і картоплини. Обертання стрічки здійснюється двома колесами конструкції. Картопля викидається в відсік або на поверхню, де її потім збирають вручну. Гідність таких моделей в тому, що вони глибше входять в землю, що підвищує частку врожаю в цілому. Очищення картоплі куди ретельніше, а шкоди бульб мінімальний.

Поради при виборі картоплекопачів

Купуючи вітчизняну або іноземну модель екскаватори (вони однаково продуктивні) фермеру слід враховувати потужність наявного мототрактора або ж мотоблока, а також розмір територій для майбутнього збору картоплі.

Деякі моделі розроблені тільки для легкого грунту, інші ж універсальні в цьому аспекті. Ширина ножів для копання грунту проводиться в середньому від 15 до 40 см., А захоплення - 40-65 см. Враховуйте, що вібраційні екскаватори легше транспортерних: останні мають вагу понад 100 кг., А деякі і 320 кг. Для таких картоплекопачів необхідна потужність дизеля мототрактора від 18 л.с.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs