Ніякої передоплати!

Як зробити міст для мототрактора?

Як зробити міст для мототрактора?

Мототрактор - це унікальна машина, покликана допомагати фермерам справлятися з безліччю сільськогосподарських завдань. Навіть якщо ви працівник ЖКГ або власник невеликого городу на дачі, трактор все одно здатний вам стати в нагоді, наприклад, при збиранні снігу або посадці врожаю.

Новенький фірмовий агрегат виправдано купувати, коли ви володієте безліччю ділянок, ведете власний агробізнес. Не кожен здатний подужати ціну заводського трактора, проте для своїх потреб є можливість заощадити і зібрати саморобну конструкцію.

Огляд матеріалів для моста

Ідеальним варіантом для створення свого мототрактора буде стара машина. Таким чином ви дістанете необхідні деталі, а вийшов з ладу автомобіль отримає новий шанс бути корисним. Міст (балка) мототрактора є базою, на яку встановлюються системи і елементи всієї конструкції.

Передня балка мототрактора виступає опорою різним вузлам, крім того, до неї прикріплюються колеса. Механіки в основному мають справу з мостом в ситуаціях переробки мотоблоків, коли потрібно самому створити передню балку мототрактора.

Задній міст являє собою аналогічну систему, на якій фіксуються частина елементів загальної системи і колеса. У процесі створення нового мототрактора, майстри переважно використовують передній і задній мости від машин, в результаті чого, апарат виходить міцним і надійним. При наявності потрібних наборів інструментів і матеріалів, умінь і знань щодо технічних конструкцій і креслень, можна самостійно змайструвати такі деталі в своєму гаражі.

Збираючись створити свій мототрактор, потрібно буде зробити ходову частину. Для цього спочатку встановлюємо мости. Задній міст бажано сконструювати аналогічний переднього, щоб не возитися зі складним підбором передавального числа.

Старий «Жигуль» забезпечить вас хорошою ходової, правда її слід вкоротити. Це необхідно з метою зменшення ширини колісної бази, що дозволить зробити трактор набагато маневреним і компактним. Деталь від авто позбавить вас і від додаткових пошуків редуктора, адже він вже є на задньому мосту.

Створюємо балку для мототрактора

Поперечна балка легко виготовляється з труби з квадратним перетином. Як варіант, можна використовувати і металеві куточки.

Ключова відмінність переднього ведучого моста конструкції від заднього - передача крутного моменту на колеса від карданної передачі. За допомогою ведучого моста водій повертає мінітрактор, здійснюється стабілізація керованих коліс і передача штовхають зусиль на остов машини від ведучих коліс.

Провідна передня балка мототрактора зажадає для створення наступні елементи:

  • Сама балка;
  • Головна передача (що складається з конічних шестерень, щоб збільшувати крутний момент і передавати його на диференціал);
  • Диференціал (виконує передачу потужності);
  • Колісні редуктори (призначені збільшувати крутний момент, що передається від головної передачі колесам).

Таким чином, ви без проблем зможете спорудити дійсно корисну техніку без особливих зусиль і витрат.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs