Ніякої передоплати!

Як зробити і налаштувати плуг на мінітрактор?

Як зробити і налаштувати плуг на мінітрактор?

 Даний агрегат для міні-трактора використовується для оранки. Оскільки конструкція моделі досить проста, багато майстрів будинку роблять саморобні агрегати. Нижче ви довідаєтеся не тільки як налаштувати плуг на мінітрактор і зробити деталі і зібрати самостійно.

Різновиди плугів

Під час обробки землі встановлюються однокорпусні, двокорпусні і трехкорпусние плуги. Установка тих чи інших агрегатів залежить від сили двигуна, властивостей грунту. Суть в тому, що вся маса цілком накладається на навішення. У конструктивному виконанні розрізняють три види плугів.

  1. Дискові конструкції. В основному застосовуються для оранки цілинних і важких грунтів. Робочими органами виступають диски на підшипниках. Таке рішення застосовується на засмічених і вологих полях. Глибина оранки до 25 см.
  2. Оборотні. В якості робочих елементів виступають лемеші. Під час оранки грунт зрізається і перевертається. В цьому випадку подрібнюється родючий шар. Глибина оранки коригується за допомогою установки опорних коліс агрегату.
  3. Роторні. Це сучасне обладнання, коли кілька лемешів встановлюється в один вал, що обертається. Агрегати застосовуються безпосередньо перед посівом.  

Розглянемо детальніше, як зробити плуг на мінітрактор. 

Саморобний плуг своїми руками на прикладі оборотної конструкції

Лемішно-відвальний або оборотний плуг - це найбільш простий варіант, тому першу пробу розробки і збірки слід починати з нього.

Як зробити плуг на мінітрактор своїми руками? Спочатку необхідно виготовити саму раму, для якої знадобиться товстостінна труба, куточок.

Також ще на етапі креслення не забудьте врахувати в конструкції установку опорного колеса. Після цього обчислюється середина конструкції на рамі, де приварюється поперечина і вушка для дишла.

На наступному етапі складання закріплюють стійку. Для її установки на краях труби просвердлюють два отвори, які будуть служити для кріплення ручок, які також будуть робитися з труби. Трубу розгортають з двох країв, один з яких закріплюють на рамі, а інший - використовується як утримувач. Додатково приварюється поперечина посередині конструкції.

Леміш можуть робити з інструментальної або дискової сталі товщиною 3-5 мм. Леміш роблять з такою ж стали, потім згинають під кутом 80о. Всі елементи плуга приварюються в єдине ціле. Леміш встановлюється під кутом, який по відношенню до загальної конструкції розраховується самостійно або беруться параметри з форумів. Фахівці «Мотокосмос» радять встановити кут в цьому випадку близько 150о.

Після цього робиться відвал. Для цього вибирають сталевий лист 2 мм. Відвал з'єднують з сошником за допомогою шарнірних елементів. Як з'єднує елемента можна взяти звичайні сталеві дверні петлі. Для витримки певного кута встановлюються розпірки, які також допомагають відрегулювати кут відвалу.

На завершення з краями поперечки закріплюють тяги для з'єднання трактором. Відзначимо, що зібрана саморобна конструкція виходить не гірше заводських аналогів. Детальніше розберемося, як правильно встановити плуг на міні-трактор.

Установка і настройка плуга

Неважливо використовується куплений або саморобний аналог, настройка агрегату завжди однакова. Як правильно виставити плуг на мінітрактор, щоб агрегат не давав збоїв? Проводиться настройка так:

  1. Відбувається перевірка загальної цілісності всіх елементів конструкції. Всі рухомі елементи змащуються.
  2. Також регулюється глибина оранки грунту, для цього використовується болт для регулювання. Якщо його затягнути, леміш входить глибше в землі, якщо розкрутити, то глибина оранки зменшується.
  3. Також перевіряється висота стійок рами. Крайні штанги повинні бути відрегульовані і знаходиться на одному рівні.
  4.  Встановлюється ширина захвату, зі зміною довжини тяги, поперечного вала. Чим довше виставляється тяга, тим ширше захоплення плуга.
  5. Кріпильний штир розташовується вертикально по відношенню до грунту. Під час роботи опорна шасі повинно проходити за попередньою борозні.

Таким чином, ви отримуєте універсальний агрегат, який може виконувати обробку землі перед посівом будь-яких культур.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs