Ніякої передоплати!

Які трактора сьогодні виробляють в Україні і Росії?

Які трактора сьогодні виробляють в Україні і Росії?

 Україна - аграрна країна, де на слуху трактори ХТЗ, ЮМЗ, ДТЗ, але цим список тракторних заводів не обмежується. Є маса заводів, діяльність яких починається від простої збірки китайських наборів і ремонтами, інші ж налагодили потужне виробництво. Розберемося спочатку, які трактора випускає Україна? Згадаємо не "гаражне» виробництво, а найбільші заводи.

Українські марки та виробники

Які бувають трактори, і що сьогодні проводиться в Україні? Вітчизняні виробники розраховують охопити всі сегменти і зайнялися випуском тракторів від 16 л.с. до 400 к.с.

Мінітрактори

ДТЗ або «АМТ Трейд» - виробник, що працює на український ринок і експорт в країни СНД в компонуванні присутні українські та китайські запчастини. Крім тракторів власної марки випускає моделі DW, DongFeng, Jinma потужністю 12-80 к.с.

«Авто-Холдинг». З 2019 року запустив продаж мінітракторів КрАСЗ-244 з 24-сильним двигуном на базі китайських аналогів. У перспективі локалізація технологічних рішень і створення нових моделей.  

Трактори

ХТЗПісля періоду застою і розрухи, завод щорічно випускає 800-1000 тракторів. Сюди відносяться оновлені гусеничні трактори, і модернізований трактор Т-150 К. У перспективі, виробництво електротракторов.

ЮМЗ. Дніпровський завод поки скоротив програму тракторного виробництва, але поки про неї не забули повністю. Триває розробка нових моделей. Примірники можна і зараз побачити на виставках.

«КИЙ» - виробництво фірми «Укравтозапчастина» на базі МТЗ. При цьому конструкція дещо змінена.

ХТА «Слобожанец». Раніше виробник копіював всі рішення з ХТЗ Т-150К. Сьогодні компанія вносить власні конструкційні рішення, тому моделі все менше стали походити моделі ХТЗ. Наприклад, ХТА-200 і інші моделі отримали іншу розподіл ваги, раму і колеса.

Vakula. Проект створений на базі К-701, в конструкції реалізована кабіна «слобожанцями». Використаний ряд рішень ХТЗ. У базовій комплекції MAN, але може встановлюватися ММЗ, ЯМЗ, DAF. Поки тільки створена модель Vakula 300.

«Січеслав». Збірка тракторів здійснюється на Січеславську тракторному заводі за рахунок китайських запчастин, але кабіну вирішили проектувати самі. Випускають поки дві моделі потужністю 110 і 320 кінських сил.

Elex. Поки брендом випускаються екскаватори навантажувачі на базі білоруських двигунів і шасі, але інженери в конструкційних рішеннях намагаються все далі відійти від родоначальника.

Тепер розглянемо детальніше, які трактора випускають в Росії?   

Найвідоміші російські заводи і їх техніка

Російські виробники, як і українські заводи, вирішили охопити всі сегменти тракторної індустрії, тому представлені заводи випускають техніку від 16 л.с. до 450 к.с. Які є марки тракторів і виробники?

Мінітрактори

ТОВ «Трактор» з м Єманжелинський. Виробництво випускає щорічно 1500-2000 мінітракторів 16-22 к.с. Найбільш популярний - «Уралец-220». Хоча комплектуючі та компонування базуються на моделях китайських виробників, сьогодні простежується локалізація виробництва і китайського в таких моделях залишається все менше.

ТОВ «Чувашпіллер». Виробляє моделі потужністю 12-35 к.с. на базі китайської комплектації, адаптувавши її для російських умов.

Трактори

«Агромаш». Був тривалий час в занепаді, але останнім часом набирає виробничі сили. Зараз виробляє моделі середнього (30-85 к.с.) і великого (155-180 л.с.) класу.

«Алтрак» - випускає гусеничні трактори 140-200 к.с. лісгосп і сільгосп спрямованості. Новинкою була Д-461-19. Завод випускає всього щорічно 500 одиниць.

Трактори «КамТЗ». Виробляє велику техніку потужністю 85-215 к.с. Завод пережив два провалу - в кінці 1980-х і в 2008-му році. Однак сьогодні відродився і випускає щорічно 800-1000 одиниць.

ЗАТ «Агротехмаш». Випускає моделі тракторів 180-360 л.с. Серед них - Terrion. Незважаючи на переважання імпортної комплектації, компанія виробляє щорічно 400 одиниць, але з позитивною виробничої динамікою.

«Ростсельмаш». Канадський Versatile 2375 тепер виробляють в Росії. Однак комбайни російського бренду з вітчизняної компонуванням виробляються в Канаді під назвою «Versatile».

Трактори Петра ЗВТ (м.Санкт-Петербург) займається виробництвом тюнінгованих копій К-701 з потужностями 235-420 к.с. Новинка - ЗВТ К-714. За рахунок високої локалізації і прийнятною вартістю, попит на моделі досить великий.

Кіровський завод. У минулому підприємство зазнавало складності, сьогодні ж завод випускає щорічно по 2500 одиниць. Сьогодні виробляються трактора середнього (180-240 л.с.) і великого (300-516л.с.) класу.

У деяких сегментах українські та російські бренди складають конкурентоспроможну продукцію, зокрема у виробництві техніки середнього і великого класу.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs