Ніякої передоплати!

Як вибрати трьохточкову навішення на мототрактор?

Як вибрати трьохточкову навішення на мототрактор?

  У базовій комплекції мототрактори, як і мотоблоки, можуть поєднуватися тільки з однокрапковим навісним обладнанням. У цьому випадку застосовують спеціальний сумісник - трехточечная система наважок. Вона дає можливість розширити діапазон застосування навісного обладнання та можливості його налаштування.

  Інтернет-магазином може бути запропонована трехточечная навішування на мототрактор, під конкретну одну модель або ж універсальні адаптери. Такі проблеми агрегації пов'язані з різними конструкційними особливостями агрегатів, вузлів, рами і коробки передач. 

  Як зробити навішення на мототрактор, щоб вона давала можливість нормально функціонувати навісного обладнання? Нижче розберемо всі нюанси, поділимося порадами.     

 

Особливості агрегації навесок під конкретні моделі

Якщо навішування адаптовані під конкретні моделі моторакторов, тоді монтаж відбувається без доробок. Найголовніше, що установка навесок на конкретні моделі не вимагають демонтажу редуктора, приводу фрези і інших елементів конструкції трактора.

Проблема в тому, трехточечная навішування на мототрактор «Булат», може бути не сумісної з моделями «Скаута» і навпаки. Дотримуйтесь рекомендацій:

  1. Щоб уточнити сумісність установки, потрібно порівняти відстані між кріпильними отворами на каркасі зчіпки і на КПП. 
  2. Порівняти розміри навесок за схемою і сумісність конструкційних рішень на вашому тракторі.
  3. Перевірте розмір штока поршня гідроциліндра. Його розміри повинні варіюватися між 140 мм і 160 мм. 

Можуть виникнути й інші нюанси в адаптації агрегату. Іноді установка трехточечной навішування для причіпного обладнання потребує доопрацювання деяких вузлів трактора, що полягають в перенесенні кронштейнів щитків або розширювального бачка гідростанції.

Якщо ви не могли знайти підходящі навішування на конкретну модель, тоді фахівці інтернет-магазину «Мотокосмос» пропонують зупинитися на виборі універсальної моделі.

 

Установка універсальної навіски на мототрактор

У порівнянні з ранніми моделями триточкових навісів, в універсальних конструкціях досягнута агрегації з більшою частиною моделей. 

  1. Універсальні зчіпки встановлюються на задній міст, таким чином, конструктори пішли від необхідності адаптації агрегатора під різні моделі тракторів. Відстань між отворами на задньому мосту мають мінімальні відмінності у всіх моделей і, швидше за все, стандартизовано.
  2. На хрестовині зчіпки реалізовано кріплення для гідроциліндра, є кронштейни. Якщо стоковий гидроцилиндр не підійшов, то його можна легко замінити на деталь з необхідними параметрами. У цьому випадку, як і з агрегатами під конкретні моделі важливо, щоб довжина штока була в межах 140-160 мм.

Якщо розмір гідроциліндра менше 140 мм, підйом навісного обладнання буде неповний.

В даному конструкційному рішенні є кілька важливих переваг: 

  1. Задня навіска на мототрактор універсальна і підходить під різні моделі тракторів, однак потрібно виміряти ряд параметрів. 
  2. Зчіпка встановлюється максимально близько до задньої осі, як це зроблено на більшості мототракторів.
  3. Меншу відстань від задньої осі, відповідно менший важіль. Більше стійкість і менший ризик перевороту. 

Мототрактор з трехточечной навішуванням має більше можливостей для установки відповідного обладнання для прополки, оранки, косовиці, культивації та багатьох інших робіт.

Перед покупкою відповідного обладнання ви можете консультуватися з менеджерами компанії «Мотокосмос».

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs