Ніякої передоплати!

Маленька ділянка і мінітрактор: чи потрібен?

Маленька ділянка і мінітрактор: чи потрібен?

Часто навіть маленьку ділянку - привід задуматися про покупку мінітрактора. Обсягів хоч і менше, проте робота і її складність від цього ніяк не скорочується. І сьогодні ми спробуємо дати відповідь на один з найпопулярніших питань наших клієнтів: а чи потрібен трактор на невеликій ділянці?

Для початку розповімо про випадки, коли без трактора дійсно не обійтися.

Розробка ділянки

Для початку варто сказати про таку банальну необхідності, як розробка нової ділянки. Якщо ви придбали новий або вирішили розширити власні території, то тут потрібна цілком собі серйозна артилерія. З трактором зручно: викорчувати пні - без проблем, прибрати - легко, зорати або розчистити від трави - не завдання. Однак багато хто б були з нами не згодні.

Хоч агротехніка дешево може коштувати, однак завжди дешевше орендувати. Чи згодні, проте давайте розберемося в питанні більш глибоко.

Дослідним шляхом ми з'ясували, що на вартість оренди і проведення робіт по розробці незайнятих територій може варіюватися в залежності від наступних факторів:

  • Рівня рослинності на ділянці (послуга по викорчовування пнів і видалення кущів підвищує ціну оренди відразу на 50% і більше);
  • Глибини коренів (чим глибше вони пішли, тим більше орендодавець буде шкодувати свій трактор і задирати ціну);
  • Якості грунту (занадто суха або глиниста, піщана або будь-яка інша нестандартна теж може вплинути на ціну далеко не в позитивну сторону).

Тепер включаємо калькулятор. В середньому за розробку сотки потрібно віддати 1000-1500 грн. Оренда техніки - плюс / мінус 10 тис. Грн. Разом на розробку зовсім невеликої ділянки з площею до 20 соток ви заплатите близько 30-40 тис. Грн. За таку ціну з невеликою доплатою можна купити мототрактор з ведучим передком, як його називають в Україні. Або переднім приводом.

Звичайно, якщо ділянка не сильно заросла і потрібно видалити тільки порослу траву / розробити грунт, то вартість оренди буде набагато нижче. Але тут же варто відзначити, що ціна в цьому випадку рівнозначна покупці невеликого мотокультиватора, який в подальшому теж може стати в нагоді. А це обов'язково станеться.

Трактор потрібен завжди

З орендою розібралися і тут все в цілому розумно: вона дійсно вигідна, якщо мова йде про разовий меропртіятіі. Але воно ж таким не буде. Якщо у вас є город, то цілком ймовірно вам знадобиться його культивувати і орати, засівати і збирати урожай. А якщо в наявності невеликий садок і недалеко розгортається будівництво сараю, наприклад, то в цьому випадку оренда вже не здається таким рятівним колом. Краще вкласти ці гроші в покупку власного минитрактора.

Висновок: мінітрактор купувати є сенс, якщо на ділянці (нехай навіть і невеликому) проводяться цілорічні регулярні роботи. В такому випадку покупка стане для вас відмінним приводом економити час, власні сили зі здоров'ям і при цьому підвищувати продуктивність всіх господарських процесів.

Так чи варто?

Скажемо відразу: тут кожен вирішує сам. Умовляти ми вас не будемо. Відмовляти теж. Те, що мінітрактор коштує досить дорого - факт. Але і те, що він значно полегшує величезну частку господарського праці - не менш відомий факт. Якщо ви віддаєте перевагу ручну працю і не втомилися від нього, то придбання такої техніки напевно буде зайвим. Якщо ж замислюєтеся про розширення господарства і можливої ​​його монетизації, тоді рекомендуємо серйозно задуматися про покупку.

До речі, якщо ви хочете трактор, але не знаєте, який підійде для вашого господарства, менеджери компанії Мотокосмос завжди готові підібрати для вас кращий варіант з урахуванням всіх індивідуальних особливостей ділянки. Просто зателефонуйте.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs