Ніякої передоплати!

Що вигідно вирощувати в Україні в 2019 році

Що вигідно вирощувати в Україні в 2019 році

Сільськогосподарський бізнес в Україні розширюється з кожним роком. Агрохолдинги впроваджують нові інновації, а власники невеликих ділянок успішно застосовують недороге обладнання.

Сьогодні ідея агробізнесу актуальна як ніколи. Перевага такої справи полягає в його поєднанні з основним видом діяльності. Спочатку можна вирощувати овочі в якості хобі, продаючи частину вирощеного врожаю. Потім його можна розвинути в повноцінний бізнес.

Щоб розпочати успішний бізнес і забезпечити рентабельність, потрібно розібратися, які культури вигідно вирощувати.

Зелень

При наявності невеликої теплиці, вирощування зелені на продаж - дуже вигідне заняття. Іноді теплицю годі й облаштовувати, вирощуючи культури у відкритому грунті ранньою весною. Найбільш затребувані в Україні рослини: зелена цибуля, кінза, петрушка, селера.

Зелень краще вирощувати поруч з великими містами. Так фермеру буде простіше продавати урожай магазинах, кафе і ресторанах.

Лікарські рослини

В Україні затребувані лікарські рослини. Дрібні фермери можуть вирощувати відразу кілька видів:

  • валеріана;
  • ромашка;
  • шавлія;
  • м'ята;
  • меліса;
  • подорожник.

В такому сегменті велике значення має переробка вирощеного врожаю.

Часник

Україна входить в десятку світових постачальників часнику. Крім того він має великий попит усередині країни. Вирощування часнику пов'язане з деякими клопотами, але це вигідно. Культуру можна продавати як безпосередньо, так і через посередників.

Польові культури

Соняшник, кукурудза і горох - залишаються незмінними лідерами серед польових культур, які користуються попитом. Крім того, можна посадити бобові, які не тільки принесуть хороший прибуток, але і допоможуть збагатити грунт корисними речовинами. Для поліпшення біологічного складу грунт рекомендується чергувати посадку бобових та інших рослин в одному місці.

Овочі

Засадити своє поле картоплею і отримаєте відмінну прибуток. Тільки стежте, щоб урожай був досить якісним. В іншому випадку його доведеться продавати майже за безцінь.

Томати, морква і буряк традиційно затребувані на українському ринку.

Ягоди

Список популярних в Україні ягід очолює полуниця, на другому місці малина, а третє ділять між собою чорниця і ожина. Єдина проблема ягід - маленький термін зберігання. Вони зберігають товарний вигляд тільки кілька діб. Тому їх потрібно зберігати охолодженими.

Також, ягоди можна заморожувати. Звичайно це не такий затребуваний продукт як свіжі, зате в такому вигляді вони зберігаються набагато довше.

Власний бізнес в селі

Шанс на успіх в агробізнесі є у кожного. Якщо ви маєте будинок в селі або дачу з невеликою ділянкою, ви можете легко почати свій бізнес. На перших порах вам будуть потрібні тільки насіння і найпростіші сільськогосподарські інструменти. Теплицю можна спорудити з підручних засобів або купити готову: невеликі конструкції коштують недорого.

 

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs