Ніякої передоплати!

Який краще трактор купити для дому?

Який краще трактор купити для дому?

Будь-яке більш-менш велике домашнє господарство не обходиться без використання спеціалізованої сільгосптехніки. Вона - ідеальний помічник як в теплу пору року, так і взимку.

Навесні і влітку машини допомагають в посіві зерна і посадці овочів. Осінь - збирати урожай, а взимку - прибирати сніг і боротися з ожеледицею.

Якщо розмір оброблюваної землі не перевищує 50 соток, більшості людей вистачає і звичайного мотоблока, який коштує недорого. Деякі умільці навіть самі майструють собі такі агрегати.

Однак, якщо фермер веде приватне господарство, то йому необхідно задуматися про більш серйозної машині, яка буде справлятися з більшістю сільськогосподарських завдань. До такої техніки відносяться міні і мототрактора.

Вибір трактора для домашнього господарства

Обидва трактора, незважаючи на зовнішню схожість і співзвучні назви розрізняються між собою. Крім того, вони призначені для різних завдань. Мототрактор необхідний, коду мотоблок вже неефективний.

У разі, коли фермерське господарство більше, краще придивитися до мінітракторів. Вони користуються шаленим попитом серед фермерів і являють собою по суті повноцінний аграрний трактор, який відрізняється невеликими габаритами.

Такі трактора продаються з різною потужністю двигуна. Потужність - це один з головних критеріїв при виборі минитрактора. Більшість фермерів вибирають середні моделі з 15-20 «конячками». Для невеликих приватних угідь такого мiнiтрактора вистачить з головою.

Потужність двигуна впливає і на експлуатаційні витрати. Чим вище потужність - тим більше палива буде «їсти» трактор. Тому немає сенсу в суперпотужних машинах. Особливо, коли їх потенціал все-одно не буде використовуватися.

В основному, на минитрактора встановлює дух і чотиритактні двигуни. Краще доплачувати і купувати чотиритактні. Вони менш токсичні, менш гучні і більш економні.

На що звернути увагу при покупці?

Крім потужності двигуна, звертайте увагу на такі показники:

  • Наявність блокується диференціала - він робить техніку стійкою і зводить пробуксовку до мінімуму.
  • Гідравлічна система - бажано наявність середнього та заднього гидрораспределителя, щоб розширити використання навісного обладнання.
  • Габарити - не дивлячись на те, що міні-трактори це невеликі машини, вони все-таки відрізняються розмірами і вагою. Вибирайте оптимальні показники, щоб техніка могла протиснутися між деревами і не пошкодити інші насадження.
  • Тип КПП - ручний варіант коробки підходить для нерівних ділянках, а автоматична КПП робить управління більш легким.

Рекомендується купувати універсальний мінітрактор із середньою потужністю. Така спецтехніка впорається з більшістю сільськогосподарських робіт. Також, універсальну машину можна оснастити будь-яким типом навісного обладнання.

 

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs