Ніякої передоплати!

Який трактор краще для оранки?

Який трактор краще для оранки?

Розвиток невеликих приватних господарств підвищило попит на міні-трактори. Вони зручні, недорогі і економічні. До того ж, мають досить переваг, яких з лишком вистачає для маленьких ділянок.

Діапазон цін дуже широкий: від 50 тисяч, до мільйона гривень і вище. Однак зазначимо, що кращий трактор - не той, що дорожче, а той який повністю окупає свою вартість.

Основне призначення спецтехніки - сільськогосподарські роботи. Наприклад оранка, посадка культур і міжрядний обробіток. Сьогодні ми поговоримо про таких машинах і дізнаємося чому їх краще вибрати для оранки.

Виробники мінітракторів

В Україні великий попит мають недорогі минитрактора. В основному це вітчизняна техніка, або машини з Китаю, Білорусі та Росії. Європейські та японські трактора коштують надто дорого. Крім того, бюджетні моделі вже дійшли до того рівня, коли маючи функціонал більш дорогих аналогів, вони коштують у кілька разів дешевше.

Можливо для великих господарств актуально придбання дорогих і потужних тракторів, але з індивідуальними ділянками відмінно впорається і компактна техніка. Для початку розглянемо китайські мінітрактори. Серед них є дуже хороші варіанти, які при непоганій потужності двигуна забезпечують користувача всім необхідним.

Більшість китайських машин є універсальними і дозволяють «навісити» на себе безліч інструментів. Крім того, вони запозичили краще від світових виробників. Найбільш відомими і популярними виробниками вважаються:

Серед російських і білоруських мінітракторів виділяються такі машини, як Файтер, Булат, Скаут, Кентавр. Їх вартість трохи вище, ніж у китайських побратимів. Однак, ймовірність поломки нижче.

Чим керуватися, вибираючи мінітрактор для оранки?

Вибирати машину можна грунтуючись на загальних характеристиках. Наприклад, одна з таких характеристик - тяговий клас. Тягове зусилля залежить від потужності силового агрегату, встановленого в тракторі, а потужність двигуна в свою чергу впливає на якість оранки.

Більшість недорогих мінітракторів мають потужність від 10 до 24 к.с. Звичайно, краще дивитися на ті моделі, які могутніше. Тобто розглядати машини з потужністю хоча б від 15 «конячок». Такого трактора вистачить для більшості неважких завдань.

Однак, якщо фермер планує розширювати своє господарство і покладати на трактор великі навантаження, краще купувати ті самі 24 к.с. Ці машини які відмінно впораються з тими ж завданнями, як і більш потужні побратими. Але для чесного господарства немає сенсу переплачувати в кілька разів за потужність. Більшості за очі вистачає і такої потужності.

Значення плуга для оранки землі

Крім потужності двигуна, величезне значення для оранки полів має і навісне обладнання. Якщо застосовуються органічні добрива, то рекомендується брати плуг з меншою кількістю корпусів. Можна навіть з одним, але з подплужнікамі. Такий агрегат доцільно використовувати якщо ділянка покрита рослинністю. У добре розробленої грунті без бур'янів підійде плуг без подплужніков і з великою кількістю корпусів.

 

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs