Ніякої передоплати!

Що краще - китайську чи японську мінітрактор?

Що краще - китайську чи японську мінітрактор?

Як тільки виникає потреба в придбанні нового товару, всі хочуть заощадити. Більшість людей думає: взяти якісне, але підтримане або за ті ж гроші купити нове, але з Китаю? Це стосується абсолютно всього, в тому числі і мінітракторів.

У більшості японське виробництво асоціюється виключно з якістю і надійною роботою. Однак, вони повинні розуміти, що навіть найдорожчі і якісні японські машини можуть ламатися згодом. Саме тому, землевласнику важливо прийняти раціональніше рішення, яке допоможе добре заощадити і не пошкодувати про свій вибір.

Плюси і мінуси

Для початку зазначимо, що часи, коли китайська техніка була купою металобрухту давно пройшли. Сьогодні, можна зустріти гідних виробників, які не поступаються більш дорогим іноземним аналогам (це стосується не тільки тракторів). Так що, купуючи мінітрактор китайського виробництва, можна не тільки добре заощадити, але і отримати працездатну і надійну машину. Найбільш шанованими марками з Піднебесної вважаються Shifeng, Zoomlion, Xingtai.

Тепер кілька слів про японських машинах. Купівля навіть уживаного варіанту найчастіше може вийти дорожче в порівнянні з «китайцями». Безумовно, за якість треба переплачувати, та й назви таких виробників, як Mitsubishi, Hinomoto, Yanmar автоматично збільшує цінник в кілька разів, а чи варто воно того? Тут думка експертів розділяється на 2 табори, як і в у випадку з автомобілями. Один стоїть на тому, що все-таки краще переплатити в 2-3 рази і отримати довговічну японську машину, а інший наполягає на вигідному китайському мінітракторів.

Розберемося в плюсах і мінусах японського трактора

Плюси:

  • Якість - пункт, перевірений роками і десятиліттями;
  • Довговічність - навіть через 20 років використання трактор буде відчувати себе досить бадьоро, не патьоків всюди, де це можливо;
  • Потужність - японські машини в два рази потужніший аналогів з Китаю. Бувають навіть агрегати з потужність до 95 кінських сил.

Мінуси:

  • Стоять в 2-3 рази більше, ніж моделі топових виробників з Китаю;
  • Запчастини на японські трактора є дефіцитним товаром, та й в обслуговуванні така техніка обходиться дорожче (з іншого боку, вони і ламаються рідше).

 

Тепер про китайських тракторах

Плюси:

  • Вартість;
  • Величезний вибір запчастин і витратних матеріалів на вітчизняному ринку;
  • Постійне поповнення нових моделей;
  • Дешевий ремонт.

Мінуси:

  • Менш потужні двигуни;
  • Більш часті поломки.

У кожного виробника є свої сильні і слабкі сторони. З одного боку на покупку китайського трактора можна значно заощадити, але ремонтувати його доведеться частіше, ніж японський. З іншого боку цей ремонт досить дешевий, та й японська техніка може зламатися, тільки в цьому випадку знайти оригінальну деталь буде вкрай важко, та й дорого.

Все відносно: Якщо людина є великим фермером, то краще придбати більш потужний японський варіант і на кілька років забути про ремонти. Для невеликого бізнесу або власного ділянки буде досить китайської машини.

 

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs