Ніякої передоплати!

«Псевдобелоруси» на українському ринку: вся правда про хитрощі

«Псевдобелоруси» на українському ринку: вся правда про хитрощі

Сільськогосподарська техніка Білоруського тракторного заводу відрізняється надійністю досі. Саме тому з решти виробників часів СРСР саме МТЗ користується популярністю і зараз. Catmann, Rossel і кілька інших торгових марок вирішили використовувати позитивний імідж білоруських тракторів в свою користь.

Как вообще появилось понятие «псевдобелорусы»

У країнах пострадянського простору склався стійкий стереотип про те, що китайська техніка не може бути якісною. Тому навіть при низькій вартості ідея їх продажу в Білорусі не прижилася, хоч вона і була досить непогана. На цьому тлі на вітчизняному ринку і з'явилися виробники, які називають себе білоруськими, які не є такими.

Відразу слід зазначити, що по суті ніякого шахрайства з таким визначенням немає. Так, виробництво на території цієї держави не здійснюється, тому що ця сфера повністю підпорядкована державі, і приватні підприємства просто не витримають конкуренції. Тому стали з'являтися фірми, що експортують китайців в Білорусь і виставляють їх на продаж, наклеївши логотипи своєї компанії. Навіть назви підібрані таким чином, щоб найбільш схожим на відомі компанії. Саме такі трактора і стали називати «псевдобелорусамі».

На кого розрахована така хитрість

Досвідчений покупець, що розбираються в конструкції тракторів, таку підміну розпізнає відразу. В першу чергу він зверне увагу на невисоку вартість, але і при візуальному огляді відразу побачить невідповідність в технічних характеристиках, так як «псевдобелоруси» збирають з різних тракторів. На їхній захист варто сказати, що на сучасних МТЗ не завжди можна зустріти двигуни Мінського тракторного заводу.

Що стосується характеристик, то навіть в різних партіях однієї моделі вони можуть відрізнятися. Варіюється вага і навіть кількість передач. Більш досвідчені покупці можуть звернути увагу, що потужність двигуна не відповідає розрахунковій силі трансмісії. На ділі ж виявляється, що таку потужність трактор не розвиває зовсім. Тому хитрість з підміною виробника розрахована в першу чергу на недосвідчених користувачів, яким в першу чергу важлива вартість, але через стереотипи китайської техніці не довіряють.

Чому ж попит на них не знижується?

Про те, що ніяких заводів, заявлених в документації «псевдобелорусов», не існує зовсім, не знає, мабуть, тільки зовсім недосвідчений покупець. Але сільськогосподарська техніка, вироблена в Білорусі, коштує дуже дорого - часом різниця обчислюється не однією сотнею тисяч рублів. Тому таку хитрість продавцям прощають.

Купуючи подібну техніку, важливо звертати увагу на дрібниці. Сучасні китайські трактори відрізняються прийнятною якістю, але через різницю в компонуванні можуть виникнути проблеми при використанні навісного обладнання. Наприклад, через що відрізняється номінальної та реальної потужності двигуна трактор

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs