Ніякої передоплати!

Як купити трактор і не потрапити на вудку шахраїв

Як купити трактор і не потрапити на вудку шахраїв

Недобросовісні продавці зустрічаються всюди. У сфері торгівлі мотоблоками і тракторами також зустрічаються шахраї, жертвами яких можуть стати недосвідчені покупці. Розберемо їх основні методи, і як себе захистити.

Оплату виконуйте тільки при передачі товару

Відгукуючись на оголошення, викладених на різних сайтах, можна зіткнутися з ситуацією, коли продавець просить внести передоплату або певну суму. Мотивує він це витратами на транспортування. У більшості випадків так діють шахраї. При цьому покупців вони залучають спочатку заниженими цінами.

Обов'язково перевірте працездатність трактора

Навіть якщо у вас мало часу, не полінуйтеся ретельно оглянути техніку на предмет зношених або перетиснений шлангів. Обов'язково перевірте роботу гідравліки, щоб неполадки не застали вас при обробці сільськогосподарської ділянки. У кожному тракторі є книжка техобслуговування. Не зайвим буде перевірити позначки в ній. Якщо ви купуєте старий трактор, бажано заздалегідь провести моніторинг ринку автозапчастин.

Перевірте справжність паспорта самохідної машини

Відразу слід зазначити, що цей документ необхідний тільки в разі переміщення на техніці за межами дільниці. Відповідно, його наявність впливає на підвищення вартості трактора. Тому деякі недобросовісні продавці спеціально підробляють його, що може обійтися для покупця конфіскацією транспортного засобу. Тому, якщо є сумніви в його автентичності, краще придбати трактор без ПСМ.

Обов'язково перевіряйте інтернет-магазин

До інтернет-магазинах, особливо що є офіційними дилерами виробників, довіри більше. Тому ризик появи проблем при передоплаті мінімальний. Саме цим і користуються шахраї, створюючи сайти-одноденки. При цьому назви можуть відрізнятися мінімально від справжніх інтернет-магазинів. Перед покупкою обов'язково перевірте історію сайту - скільки він існує, активність інтернет-магазину в соціальних мережах і т.д. Можна попросити і реальні фотографії техніки, складів, офісів.

Перевіряйте інформацію про модель трактора

Сучасний ринок насичений великою кількістю різних моделей мотоблоків, мото- і мінітракторів. Тому знати всі їхні назви і виробників просто неможливо. Цим користуються шахраї, що створюють контрафактну продукцію - просто вигадують неіснуючу марку. При цьому вони її активно рекламують, приводячи доводи про масштаби виробництва та обсяги продукції, що випускається. Перевірити це легко, тому що інформація про великі компанії обов'язково знайдеться в ЗМІ, звітах про виставках і т.д.

Сучасні технології дозволяють шахраям створювати умови для обману покупців, використовуючи сайти оголошень і підставних компаній. Ретельно перевіряйте інформацію, щоб на ранньому етапі покупки розпізнати обман.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs