Ніякої передоплати!

Топ-5 найкращих моделей мінітракторів в Україні

Топ-5 найкращих моделей мінітракторів в Україні

Без техніки в сільському господарстві і фермерстві вже неможливо обійтися. Навіть у дрібному угідді потрібен такий професійний помічник як міні-трактор. Завдяки широкому розмаїттю моделей, кожен може підібрати собі відповідний міні-трактор для своєї ділянки, з урахуванням площі та робіт, які будуть виконуватися.

Інтернет-магазин Мотокосмос спеціалізується на продажу та технічному обслуговуванні сільськогосподарської техніки в Україні. У цій статті ми зібрали топ найкращих міні-тракторів за останні кілька років, їх відмінності, як вибрати.

Що таке мінітрактор?

Мінітрактор представляє малогабаритний трактор із потужністю від 12 до 50 кінських сил. Для агрегатування з навісними та причіпними пристроями обладнана гідронавісна триточкова система. До неї підходить понад 80 видів різноманітних наважок. Тому його можна вважати універсальною машиною.

До мінітракторів можна підключати: борони, плуги, культиватори, сівалки, мульчувачі, бункери для добрив, обприскувачі, роторну або сегментну косарку, причіп та багато іншого обладнання.

Технічно транспорт відрізняється такими особливостями:

  • Дизельний або бензиновий двигун -; практично всі моделі оснащені дизельними силовими установками з одним або трьома циліндрами, електричним та ручним запуском, відмінності у потужності та розташуванні циліндрів;
  • Коробка передач - може бути механічною стандартною або розширеною, З заблокованим диференціалом і опцією реверсу, кількість перемикань варіюється від 8 і більше;
  • Гідронавісна система - представлена стандартною триточкою, гідронасосом, валом відбору потужності, що працює з різною кількістю швидкостей;
  • Кабіна - в асортименті можна побачити моделі мінітракторів з кабіною і без неї, безкабінники вважаються затребуваними за більш доступною ціною, кабінники більш комфортні і практичні в експлуатації, але коштують дорожче;
  • Комплектація - до стандартної комплектації входять противаги для додаткової стабілізації, світлооптика, крила на колеса для захисту від бруду, парагідровиходів, розетка для причепа, регульоване сидіння, ящик для інструментів.

Як вибрати міні-трактор для сільського господарства?

При виборі сільгосптехніки будь-якого виду та потужності рекомендуємо звертати увагу на такі нюанси:

  1. Потужність двигуна. Найважливіший нюанс, який варто обирати з урахуванням площі земельної ділянки та передбачуваних робіт. Для невеликих паїв землі і нескладних завдань, як, наприклад, обробка перед і після посіву, посів культур, обприскування, збирання врожаю, садові роботи, підійде модель з потужністю 24-30 кінських сил. Якщо ж у вас у володінні більша за площею ділянка або ж потрібно виконувати прибирання територій, викопування траншей, будівельні та комунальні завдання, то рекомендуємо до вашої уваги міні трактори з потужністю від 24 кінських сил та вище.
  2. Управління. Для простоти керування трактором встановлено зручне автомобільне кермо, панель приладів, механічна коробка передач. Основні відмінності між моделями полягають у кількості передач, реверсу або блокування диференціала.
  3. Гідравліка. Тут важливі такі моменти: вантажопідйомність навішування, кількість швидкостей валу відбору потужності, кількість гідровиходів.
  4. Кабіна. Якщо вам необхідний транспорт для всесезонної роботи, варто звернути увагу на моделі з кабіною. Кабінники оснащені панорамним склінням, зручним кріслом, що регулюється, магнітолою і системою опалення та вентиляції.

Топ 5 найкращих мінітракторів

DongFeng 244 DG2

Це найпопулярніша модель за останні 5 років в Україні. Ім'я виробника вже не потребує реклами, оскільки давно на слуху у фермерів та аграріїв багатьох країн. DongFeng 244 DG2 працює на базі трициліндрового дизельного двигуна з максимальною потужністю 24 кінських сил.

Для спрощення експлуатації міні-трактор оснащений гідравлічним кермовим керуванням. Ця модель йде без кабіни, але є додаткова модифікація кабіни.

До переваг DongFeng 244 DG2 відносять:

  • Застосування на невеликих ділянках землі - ця модель актуальна для малих та середніх сільських та фермерських господарств із площею до 15 Га;
  • Об'ємний паливний бак - порівняно з іншими схожими моделями, тут встановлений 28-літровий паливний бак;
  • Розширена комплектація - в комплект входить чотири передні противаги по 80 кг.
  • Посилений передній міст - особливо важливе для застосування з переднім навісним обладнанням.

До недоліків: для заливки палива та обслуговування мотора необхідно повністю відкривати капот, тому що немає жодного для цього отвору, за відгуками періодично підтікає масло в деяких зонах, не є актуальними дані датчиків приладів.

SHIFENG SF-244 - легендарний міні-трактор

Про Шифенгу також чимало відомо, оскільки цей виробник один із перших популяризував цей вид транспортного засобу. Бюджетна модель SHIFENG SF-244 працює на базі одноциліндрового дизельного двигуна з потужністю 24 кінських сили. Її часто називають через це гібридом мототрактора та мінітрактора, оскільки основа тут не така потужна як у конкурентів. Але надійність і практичність агрегату не поступається, тому багато хто воліє купувати його.

Трактор SHIFENG SF-244 має напіврамну конструкцію та представлений у двох модифікаціях з кабіною та без неї. Невеликі розміри, маневреність, колії коліс, що регулюються, економічність споживання палива і досить хороший показник вантажопідйомності в 400 кг робить цю модель однією з найбільш затребуваних. До того ж, вартість на сьогоднішній день - найнижча. Серед недоліків покупці відзначають високу гамірність, відсутність гідропідсилювача керма, блокування диференціалу.

ДТЗ 5244НРХ - вітчизняний варіант

Дніпропетровський тракторний завод останніми роками лише зміцнив свої позиції на українському сільськогосподарському ринку техніки. Одна з топових моделей від виробника - ДТЗ 5244НРХ. Тут уже вищі показники потужності - 30 кінських сил. Трициліндровий дизельний двигун охолоджується рідинним радіатором, розміщеним спереду під капотом. Паливний фільтр покращеного формату. Також варто уваги повний привід та наявність кабіни з повним оглядом сучасного зразка.

SCOUT XT-244

Ще одна бюджетна модель - мінітрактор від китайського бренду. Агрегат працює на базі 24-сильного трициліндрового двигуна з електрофакельною спіраллю підігріву повітря, для роботи цілий рік. Система фільтрації повітря тут удосконалена з високим повітрозабірником та масляною ванною. Також варто звернути увагу на посилену трансмісію, наявність блокування диференціала, гідравлічного підсилювача керма, окремих насосів для керма та гідравліки.

XINGTAI T244 THL

Базовий агрегат для сільського господарства чи невеликої ферми. Повнопривідна модель з 24-сильним двигуном упорається з широким спектром завдань. Рульове керування спрощене гідравлікою. Є опція блокування диференціалу. Модель укомплектована всім необхідним для початку роботи у полі, саду чи на полі. Передній міст посилений, тому можна використовувати переднє навісне обладнання.

Наші бренди
  • © 2012—2024 Moto-Kosmos™ Використання матеріалів цього сайту можливе тільки з посиланням на джерело..
  • Ми приймаємо    
Створення інтернет магазину і технічна підтримка — Etechs